GroenLinks Soest-Soesterberg

GroenLinks steekt leraren hart onder de riem

Zondag 14 februari 2010, 19:28u - Rosan Coppes
GroenLinks steekt leraren hart onder de riem

Het Soester Griftland College is de afgelopen tijd vaak in het nieuws geweest. Rosan Coppes en Monica Falck van GroenLinks Soest-Soesterberg hebben op zondag 14 februari, Valentijnsdag, de leraren van deze school een hart onder de riem gestoken door een Valentijnskaart naar de school te brengen. Ook de Lasenbergschool voor voortgezet speciaal onderwijs in Soest heeft een Valentijnskaart ontvangen.

Het Griftland College is een christelijke school voor vwo, havo en mavo. De Lasenbergschool richt zich op leerlingen die een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen hebben.De leraren op deze scholen hebben het de afgelopen tijd zwaar gehad. Beide scholen kampten met ruimtegebrek en hebben zich hard gemaakt voor uitbreiding of nieuwbouw van hun school. Aan de Hellingweg 1 wordt al druk gebouwd aan een nieuw gebouw zodat er geen portocabines meer nodig zijn om de lessen te kunnen geven. Het Griftland College heeft groen licht gekregen om uit te breiden. De fractie van GroenLinks vindt het belangrijk om het voortgezet onderwijs binnen onze gemeente te behouden, en voldoende te faciliteren.

Door een hoge werkdruk, bureaucratie en dreigende bezuinigingen staat de kwaliteit van het onderwijs onder druk. Voor GroenLinks is bezuinigen op onderwijs taboe. Er moet juist meer geïnvesteerd worden. Want een goede leraar maakt voor de leerlingen het verschil. Om de leraren een hart onder de riem te steken, hebben Rosan Coppes en Monica Falck, beiden zelf moeder, een Valentijnskaart en een doos lekkere chocolaatjes naar de scholen gebracht. Niet alleen in Soest wordt deze actie uitgevoerd, ook in diverse andere gemeenten werden leraren door GroenLinks in het zonnetje gezet.