GroenLinks Gorinchem

GroenLinks verklaart leraren de liefde

Zondag 14 februari 2010, 21:04u - rutger van breemen GroenLinks verklaart leraren de liefde

Op zondag 14 februari, Valentijnsdag, heeft GroenLinks Gorinchem leraren van 10 gorinchemse scholen de liefde verklaard. Lijsttrekker Rutger van Breemen en kandidaat-raadslid Ilhan Tekir gingen langs de scholen om er een kaart en chocolade te bezorgen.

Rutger van Breemen en Ilhan Tekir hebben op zondag 14 februari, Valentijnsdag, de leraren van 10 gorinchemse scholen de liefde verklaard door een Valentijnskaart voor de leraren te posten. Deze landelijke GroenLinks-actie was bedoeld om leerkrachten, die een belangrijke bijdrage leveren aan het maatschappelijk klimaat, in het zonnetje te zetten. De tekst op de kaart luidde:

LIEVE LERAAR,

WE STAAN ER NIET ELKE DAG BIJ STIL,

MAAR JULLIE MAKEN HET VERSCHIL

WANT IEDEREEN HEEFT ER ÉÉN. SOMS TWEE. EEN JUF

OF MEESTER DIE JE VOOR DE REST VAN JE LEVEN ZAL

BIJBLIJVEN DE DOCENT DIE ZICHTBAAR GENIET VAN

HET LESGEVEN EN DIE DAT MET EEN AANSTEKELIJK

ENTHOUSIASME WEET OVER TE BRENGEN. VANDAAG

GAAT MIJN UIT NAAR JOU. LIEFS,

Door een hoge werkdruk, bureaucratische rompslomp en dreigende bezuinigingen staat de kwaliteit van het onderwijs onder druk. Voor GroenLinks is bezuinigen op onderwijs onbespreekbaar. Er moet juist meer geïnvesteerd worden. Want een goede leraar maakt voor de leerlingen het verschil. Rutger van Breemen: "We moeten zuinig zijn op leraren die met passie voor hun vak elke dag weer onze kinderen voorbereiden op de toekomst."

Door juist op Valentijnsdag de liefde aan de leraar te verklaren, spreken GroenLinksers hun grote waardering voor de leraren uit. Rutger en Ilhan hebben de volgende scholen bezocht: Mariëngaarde, 't Gilde, De Baanbreker, Samen Onderweg, Anne Frankschool, Wellantcollege, Jenaplanschool, Graaf Reinald, Regenboog en De Merwedonk. Niet alleen in Gorinchem werd deze actie uitgevoerd; op 410 scholen in 49 gemeenten worden leraren door GroenLinks in het zonnetje gezet.

Afbeeldingen
Zie het origineel