VVD Rotterdam

Persbericht `Shoppen is ook zondagsrust'

Rotterdam, 14 februari: Onder het motto `Shoppen is ook zondagsrust' is de VVD Rotterdam de straat op gegaan. Ondersteund door VVD-Kamerleden stonden op zondag 14 februari ruim honderd vrijwilligers op de Lijnbaan en in Noord, Kralingen, Prins Alexander en Delfshaven.
De VVD deelde tassen met de tekst `shoppen is ook zondagsrust' uit aan het winkelend publiek. Lijsttrekker Jeannette Baljeu: "De VVD vindt dat iedereen zelf moet bepalen wanneer ze gaan winkelen en winkeliers dan ook zelf de keuze moeten maken of ze open zijn op zondag. De VVD is voor het vrijgeven van openingstijden, dat verlevendigt ook de stad." Ruim honderd VVD'ers trokken een witte VVD jas aan om de VVD boodschap te verkondigen.
In het centrum stond de club VVD'ers bij de Bijenkorf en op de Lijnbaan. De tassen werden enthousiast in ontvangst genomen. Baljeu: "Mensen reageren positief, zij vinden de koopzondag belangrijk. Wie door de week geen tijd heeft, wil graag de keuze hebben om juist op zondag de stad in te gaan. Of het nu gaat om noodzakelijke boodschappen bij de supermarkt of gewoon gezellig funshoppen."