Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor Ruud de Vries

14/02/2010

Ruud de Vries (65) ontvangt zondag de Zilveren Waalbrugspeld voor zijn verdiensten voor het Waterkwartier. Hij is er al jarenlang actief in verschillende vrijwilligersfuncties. Varieërend van bestuurslid van carnavalsverenigingen en voorzitter van de wijkvereniging tot lid van de denktank Waalfront.

De Vries bekleedt al jarenlang talloze vrijwilligersfuncties. Al sinds 1995 is Ruud de Vries voorzitter/gespreksleider van Wijkvereniging Ons Waterkwartier; het samenspraakorgaan van de actieve organisaties en buurtverenigingen in de Biezen. Hij probeert alle mensen uit de wijk bij de wijkvereniging te betrekken en gaat actief gesprekken aan met bewoners van buurten die nog niet vertegenwoordigd zijn in de vereniging.

Ook is hij vanaf 1999 voorzitter van Stichting Beheer en exploitatie Gemeenschapshuis en lid van het bestuurlijk en ambtelijk overleg over de ontwikkeling van een voorzieningenhart in het Waterkwartier.

De Vries is nog op veel meer fronten actief in het Waterkwartier, hierbij een niet volledige opsomming:

- Lid commissie Koers West (2002-2004) - Lid Denktank Waalfront (2005-2006, vanaf 2009 - Lid verkeerscommissie Waterkwartier (2007-2009) - Voorzitter Ondernemersvereniging Nijmegen/West Detailhandel (vanaf 2003)
- Lid brancheringscommissie Nieuwe Voorstad namens de ondernemersvereniging (vanaf 2009)
- Adviseur Nijmeegse Federatie Nijmeegse Koren en Muziekgezelschappen (vanaf 1995)
- Senator Carnavalsvereniging De Waoterjokers, lid sponsorcommissie, lid commissie onderscheidingen (vanaf 1963) - Bestuurslid Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen (vanaf 1999) - Vicevoorzitter/medeorganisator Boerenbruiloft (vanaf 1990)

De Vries besteedt gemiddeld drie avonden per week aan al zijn vrijwilligerswerk in het Waterkwartier. Tijdens het carnavalsseizoen is hij vanzelfsprekend meer tijd kwijt.