Politie Zaanstreek-waterland

Minderjarige veelpleger opnieuw in de fout

Zaandam, 14-02-2010 o Minderjarige veelpleger opnieuw in de fout Zaandam, 13 februari 2010
Zaterdagnacht heeft de politie een 16-jarige Zaandammer opgepakt op verdenking van inbraak bij een garagebedrijf waarvoor de jongeman een week eerder ook al was aangehouden.

Agenten zagen zaterdagochtend rond 04.45 uur op de Sint
Cathrijnestraat een auto zonder verlichting rijden. Bij het zien van de agenten ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging door het centrum van Zaandam werd de bestuurder klemgereden op de Noorder IJ- en Zeedijk. Het bleek om een voor de politie bekende minderjarige veelpleger te gaan. De jongeman was een week eerder ook aangehouden omdat hij bij hetzelfde bedrijf een aanrijding had veroorzaakt nadat hij er met een van de autos van het garagebedrijf vandoor was gegaan. De politie hield hem ook toen midden in de nacht aan en trof diverse autosleutels bij de jongeman aan. Voor dat feit is hij afgelopen 9 februari voorgeleid voor de
Rechter-Commissaris en die stuurde de jongen naar een half gesloten jeugdinrichting. De 16-jarige verklaarde tijdens zijn verhoor bij de politie, nadat hij opnieuw was opgepakt, dat hij vrijdag 12 februari uit de inrichting was weggelopen. Uiteindelijk was hij diep in de nacht opnieuw bij het garagebedrijf beland. Daar had hij 2 autosleutels en kentekenbewijzen weggenomen. Hij wilde in een van de autos opwarmen en ermee naar vrienden rijden. Justitie beslist wat voor straf de minderjarige krijgt.