Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 14-02-2010

Politie houdt veertien bestuurders aan bij alcoholcontrole in
Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagavond en -nacht in Oosterhout op twee locaties een alcoholcontrole gehouden.

Agenten van het regionale Verkeers Handhavings Team (VHT) keken naar alcoholgebruik van weggebruikers op de Hoofseweg en de Statendamweg tussen 20.00 en 05.00 uur. Er werden 521 blaastesten afgenomen. Daarbij werden veertien bestuurders aangehouden. In vier gevallen werd het rijbewijs ingevorderd. In twee van die vier gevallen betrof het een beginnend bestuurder (korter dan vijf jaar in het bezit van het rijbewijs). De hoogste score betrof 895 ug/l. Bij waarden hoger dan 570 en 350 ug/l (voor beginnend bestuurders) wordt het rijbewijs ingevorderd.

Fietsendief (15) loopt tegen de lamp

WERKENDAM: Een 16-jarige jongen uit Werkendam is zaterdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden wegens fietsendiefstal. Een 14-jarige jongen uit Nieuwendijk was aan het schaatsen aan de Ippelseweg en zag hoe twee jongen er met zijn fiets vandoor gingen. Hij belde snel naar huis, zodat zijn moeder met de auto achter de fietsendieven kon gaan. Ze hielde beide jongens staande en belde de politie. Op het bureau bleek de 16-jarige jongen verantwoordelijk te zijn, tegen zijn 15-jarige metgezel uit Werkendam was geen bewijs.

Waalwijkse jongen slaat portier in Loon op Zand

LOON OP ZAND: De politie heeft zondagmorgen tegen 01.00 uur een 15-jarige jongen uit Waalwijk aangehouden. Hij sloeg een portier van een horecazaak aan het Weteringplein. Dat gebeurde toen de beveiliger naar eigen zeggen tussenbeide kwam, de jongen was namelijk op de rug van een brandweerman gesprongen. De brandweer moest drie keer ter plaatse komen, omdat het brandalarm telkens afging. De verdachte is meegenomen naar het bureau en aan zijn ouders overgedragen. De jongen ontkent de mishandeling.

Een 23-jarige man uit Oosterhout werd zondagmorgen rond 02.00 uur aangehouden op de Mathildastraat; hij wordt verdacht van mishandeling van een 30-jarige inwoner van Herwijnen. Het slachtoffer zou zonder enige aanleiding in zijn gezicht geslagen zijn.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 14-02-2010 14:34 | © Regio Midden en West Brabant |