Politie Haaglanden

Persberichten 14 februari

Haaglanden, 14-02-2010

Politie zoekt getuigen brandstichting
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een brandstichting van een supermarkt aan de Rozenboomstraat. Onbekenden gooiden zaterdag 13 februari om 03.30 uur vermoedelijk een molotovcocktail door de ruit van de winkel. Doordat de 26-jarige beheerder nog in het pand aanwezig was, kon hij snel de ontstane brand blussen. De politie startte zaterdag overdag een buurtonderzoek in de hoop dat er getuigen zouden zijn. Ook verspreidde zij M-kaartjes met daarop het nummer van Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 in de wijk. Heeft u iets gezien dat de politie kan helpen bij het vinden van de dader(s)? Bel dan met de politie van Bureau De Heemstraat via 0800-844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Slachtoffer in oog gestoken
Den Haag Een 27-jarige Hagenaar meldde zich zaterdag 13 februari bij de politie. De politie was naar de man op zoek nadat zij zaterdag 13 februari kort na middernacht op de Koning Emmakade een melding kregen waarbij een man zou zijn neergestoken. Ter plaatse troffen de agenten een man aan die met een mes in zijn oog was gestoken. Het lemmet stak daarbij nog in zijn oog. Het slachtoffer werd direct naar het ziekenhuis vervoerd, waar het lemmet uit zijn oog werd verwijderd. Wonder boven wonder hield de man geen blijvend gezichtsverlies aan het incident over. Het lemmet was net onder zijn oogbol in zijn gezicht gekomen. De oorzaak van het incident ligt vermoedelijk in een verkeersruzie op straat. De politie sloot de 27-jarige verdachte dan ook in voor nader verhoor. Het slachtoffer moest een nacht in het ziekenhuis blijven.

Politie zoekt getuigen overval slijterij
Den Haag De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een slijterij aan de Rijswijkseweg. Een nog onbekende man overviel vrijdag 12 februari om 17.20 uur de slijterij en bedreigde de 52-jarige aangever met een wapen. Met een relatief klein geldbedrag verliet de man hierna de winkel. Hij werd daarbij achterna gezeten door een getuige. Tijdens de achtervolging gooide de dader het geld weg. Dat werd later teruggevonden en aan de eigenaar teruggegeven. De dader is een blanke man, leeftijd 1.80 mtr en tussen de 20-25 jaar oud. Hij heeft een smal gezicht, slank postuur en droeg een spijkerbroek. De man droeg een katoenen sjaal met bloemenmotief. Hebt u informatie die de politie kan gebruiken bij het vinden van de dader? Bel dan met de politie van Bureau Laak via 0800-844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Dronken minderjarige meisjes belanden in het ziekenhuis Westland/Monster De GGD vervoerde zondag 14 februari kort na middernacht drie minderjarige meisjes (14-16 jaar) naar het ziekenhuis nadat zij door overmatige alcohol gebruik onwel waren geworden. Het drietal bezocht een feest in een sporthal aan de Heijdenseweg. De politie stelt een onderzoek in. Het is niet toegestaan dat aan minderjarigen alcohol word geschonken. De kinderen werden ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Zoektocht naar bestuurder auto
Westland/De Lier Politie en brandweer zochten zondag 14 februari om 02.00 uur tevergeefs naar de 52-jarige bestuurder van een personenauto. De man raakte met zijn auto vanaf de Hoogweg van de weg en reed het water in. Een getuige vertelde dat de man zelfstandig uit zijn auto was gekomen en door een omstander naar huis was gebracht. Een takelwagen takelde de auto uit het water. De bestuurder werd niet meer gevonden.

Taxirit alsnog betaald
Westland/Naaldwijk Een 54-jarige taxichauffeur kon zondag 14 februari voorkomen dat zijn passagiers zonder betalen er vandoor gingen. De man vervoerde enkele meisjes naar de De Tuinen. Daar aangekomen stopte de taxi en renden de meisjes zonder te betalen weg. De chauffeur wist twee meiden te achterhalen. Zij bleken geen geld bij zich te hebben. Nadat een 22-jarige kennis van de meisjes aan het politiebureau alsnog de ritprijs had betaald, mochten zij lopend naar huis.

Man te water
Delft Door nog onbekende reden viel zondag 14 februari om 04.00 uur een 22-jarige Delftenaar in het water langs Dertienhuizen. De man kon met behulp van hulpvaardige omstanders op eigen gelegenheid uit het koude water komen. De GGD vervoerde de man met
onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis. Agenten vonden in het water nog de fiets van de man. Die haalden zij uit het water.

Sneeuwsporen verraden inbreker
Delft Door sneeuwsporen te volgen, konden politieagenten zaterdag 13 februari om 04.00 een 53-jarige Delftse veelpleger achterhalen. De man probeerde in te breken bij een woning aan de Oostsingel. Hij werd daarbij betrapt en sloeg op de vlucht. Gewaarschuwde agenten volgden het spoor van de man in de vers gevallen sneeuw. Het was dan ook betrekkelijk eenvoudig om de man te achterhalen. Toen de agenten in een van de achtertuinen ook één nog verloren schoenen van de Delftenaar achterhaalden, was de zaak daarmee rond. De man moest voor nader verhoor aan het bureau blijven. Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van misdrijven die een enorme impact hebben op het veiligheidsgevoel van bewoners. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid.

Politie zoekt getuigen overval snackbar
Delft - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op snackbar t Hoekje aan de Kloosterkade. Een nog onbekende man overviel vrijdag 12 februari om 22.35 uur de 58-jarige snackbareigenaar. De dader bedreigde de eigenaar met een wapen en dwong hem tot afgifte van een geldbedrag. Na de overval liep de man weg in onbekende richting. De blanke man droeg een lange zwarte jas met capuchon met daaronder een donkere broek. Kort voor de overval verlieten een jongen en een meisje de snackbar. Zij hadden in de zaak wat gegeten. De politie sluit niet uit dat zij buiten de zaak de overvaller zijn tegen gekomen. De recherche van Bureau Delft komt dan ook graag in contact met deze twee mensen. Hebt u andere informatie die de politie kan gebruiken bij het vinden van de dader? Bel dan met de politie van Bureau Delft via 0800-844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Geweld op de Burgwal
Delft De politie had zondag 14 februari om 03.00 de handen vol om een 19-jarige inwoner uit Delfgauw van zich af te houden. Agenten hielden een man wegens openbare dronkenschap aan. De 19-jarige man probeerde de aanhouding te verhinderen. Meerde omstanders bemoeiden zich met de aanhouding van de 19-jarige en probeerden de man te ontzetten. De politie moest pepperspray gebruiken om de zaak onder controle te houden en verrichtte meerdere aanhoudingen. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Veelpleger vergist zich
Delft Een 50-jarige bekende veelpleger van de politie maakte zaterdag 13 februari om 13.00 uur een fatale vergissing. De man rolde in een supermarkt aan de Martinus Nijhoflaan de portemonnee van een 73-jarige Delftenaar. Een zeer alert reagerende getuige zag de diefstal gebeuren en maakte de bejaarde man attent op de diefstal. De Delftenaar trachtte aan zijn naderende aanhouding te ontkomen en wilde de winkel uit lopen. Hij werd daarbij achterna gezeten door de 44-jarige getuige en een medewerker van de supermarkt. Eenmaal buiten de winkel pakte de achtervolgers de vluchtende verdachte beet. De man raakte daarbij kennelijk zo van onder de indruk dat hij de gestolen portemonnee teruggaf. Hierna wist hij zich los te rukken en verdween. Tot verbazing van een ieder bleek naderhand dat de man zich lelijk had vergist. In plaats van de zojuist gestolen portemonnee had de man abusievelijk zijn eigen portemonnee afgegeven. In de portemonnee zaten o.a. zijn identiteitspapieren. De politie kent dus zijn identiteit en verwacht de man spoedig aan te kunnen houden. Politie Haaglanden heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van misdrijven die een enorme impact hebben op het veiligheidsgevoel van bewoners. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid.

Politie zoekt getuigen openlijk geweld
Zoetermeer - De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal met geweld op het Marathonpad. Een groep jongeren mishandelde en beroofden een 19-jarige Zoetermeerder van zijn fiets. De jongen reed zaterdag 13 februari om 02.15 uur met een vriend op de fiets vanuit het Stadshart in de richting van Noordhove. Op het Marathonpad, net voor het tunneltje, kwamen zij een groepje van zes jongeren tegen. De jongeren stonden niet toe dat de twee fietsers door mochten rijden. Een van de twee werd daarbij belaagd, geslagen en geschopt. De daders namen daarna zijn fiets mee. De verdachten waren circa 23 jaar oud en hadden kort geschoren haar. Een van de daders droeg een lichte korte jas met capuchon met bontkraag en was circa 1.80 mtr lang. Hij droeg witte Air Max schoenen. Hebt u andere informatie die de politie kan gebruiken bij het vinden van de daders? Bel dan met de politie van Bureau Zoetermeer via 0800-844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Openlijk geweld bij discotheek
Zoetermeer De politie hield zondag 14 februari om 03.30 uur twee jongeren (15 en 19 jaar) uit Den Haag aan die betrokken waren bij een openlijk geweld bij een discotheek aan de Amerikaweg. Een 16-jarige jongen werd buiten de disco door een groep jongeren belaagd en mishandeld. Hierbij werd ook de fiets van de 16-jarige jongen vernield. Gewaarschuwde agenten konden in de directe omgeving twee verdachten aanhouden.

Onder invloed tegen paal
Zoetermeer Een 31-jarige Zoetermeerder botste zondag 14 februari om 04.50 uur met zijn auto tegen een paal op de Van Aalstlaan. De man reed vanaf de Australiëweg de Van Aalstlaan op en verloor daarbij de macht over het stuur. Hij botste daarbij tegen een paal op. Zijn auto raakte door de aanrijding zwaarbeschadigd. Politieagenten die een onderzoek instelden, constateerden dar de man alcohol had gedronken. Hij blies aan het bureau 775 ugl en raakte dan ook zijn rijbewijs kwijt. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Politie voorkomt inbraak
Zoetermeer Politieagenten konden zaterdag 13 februari om 02.15 uur voorkomen dat er werd ingebroken in een boerderij aan de Meerpolder. Agenten kregen een melding van de bewoner van de boerderij die het duo op heterdaad betrapte. Met de melder werd een zoektocht naar de twee daders ingezet. Na enige tijd vonden de agenten twee Polen (28 en 32 jaar). Zij konden geen aannemelijke verklaring geven over hun aanwezigheid in de polder. Zij moesten dan ook mee naar het bureau.