Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 14-02-2010

Politie arresteert vier carnavalsvierders tijdens horecatoezicht

ROOSENDAAL: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in het centrum van de stad vier carnavalsvierders aangehouden voor uiteenlopende overtredingen.

In twee gevallen ging het om wildplassers die niet in het bezit waren van een ID-bewijs of het niet wilde laten zien. Een andere stapper werd aangehouden wegens openlijk geweld, de vierde arrestatie betrof vernieling.

Twee inbrekers aangehouden na achtervolging snelweg

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagmorgen kort voor 10.00 uur twee mannen aangehouden op de Westelijke Havendijk wegens inbraak. De arrestatie van een 27-jarige Utrechter en een 31-jarige man uit Drachten volgde op een achtervolging vanuit Willemstad. Daar werd rond 09.30 uur ingebroken bij een watersportwinkel aan de Lantaarndijk. Surveillerende agenten overliepen twee mannen en zagen dat ze er in een Volvo vandoor gingen. Op de A17 konden agenten de auto klemrijden. Beide inzittenden gingen er lopend vandoor, maar werden snel
achterhaald. Het tweetal is in verzekering gesteld. Een rijstrook van de A17 werd afgesloten voor het onderzoek op de snelweg. Bij de inbraak werd een geldbedrag buitgemaakt.

Politie onderzoekt vier autobranden in Zevenbergen

ZEVENBERGEN: De politie stelt een onderzoek in naar vier autobranden zondagmorgen in Zevebergen. Tussen 03.45 uur en 04.00 uur werd er brand gesticht in auto's aan de De Doelen, Zuidhaven, Doelstraat en Molenstraat. Deze locaties liggen in een straal van enkele honderden meters. In alle gevallen is het vuur onder de motorkap ontstaan. De brandweer had de autobranden snel onder controle. Direct na de meldingen zijn enkele groepen jongeren in de omgeving gecontroleerd, maar zonder resultaat. Er is en buurtonderzoek gehouden; getuigen worden nadrukkelijk gevraagd zich te melden op 0900-8844.

Auto met vier stappers botst tegen boom A17/A29

STANDDAARBUITEN: Op de A17/A29 gebeurde zondagmorgen rond 04.15 een eenzijdig verkeersongeval met een auto met vier inzittenden. De bestuurder, een 31-jarige man uit Vlaardingen, verklaarde dat hij uit de bocht was gevlogen en tegen een boom was gereden. Hij was samen met zijn vrienden een avondje wezen stappen in Antwerpen en op weg naar huis. Bij de Vlaardinger is in het ziekenhuis bloed afgenomen om te bepalen in welke mate hij onder invloed was. Ook een andere vriend van hem raakte gewond, maar hun letsel leek mee te vallen. Duidelijk was dat alle vier de betrokkenen alcohol hadden genuttigd. De bestuurder reed zonder geldig rijbewijs, dat was vorig jaar namelijk ingevorderd wegens dronken rijden.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 14-02-2010 13:43 | © Regio Midden en West Brabant |