Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 14 februari

Alkmaar, 14-02-2010 o 13.00 uur

Brand in stolpboerderij
Waarland, zondag 14 februari
Op zondagmorgen omstreeks 06.00 uur brak brand uit in een stolpboerderij aan de Kerkstraat in Waarland. Het pand brandde geheel uit. In de verbouwde boerderij waren twee woningen ondergebracht. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak in een van de woning. Twee bewoners, die de brand wilden blussen, kregen rook binnen en liepen verwondingen op. Zij werden voorbehandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Vier andere bewoners konden op tijd het pand verlaten en werden ondergebracht bij buren.
Ook een zestal bewoners van panden tegenover de brandende boerderij moesten hun woning verlaten omdat de rook daar precies overheen trok. Bewoners van een daarachter gelegen nieuwbouwwijk werd geadviseerd deuren en ramen te sluiten. Er was geen sprake van schadelijke stoffen of asbest.
De brandweer betrok het bluswater onder anderen uit vijvers in het dorp. Hierdoor is het ijs op de vijvers bijzonder onbetrouwbaar geworden.

Jongen onwel door alcohol
Schagen, zondag 14 februari
Een 15-jarige jongen uit Spanbroek is met spoed overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder wegens mogelijke alcoholvergiftiging. De jongen was in een café aan de Markt in Schagen bewusteloos geraakt. Hij reageerde nergens meer op. Vrienden van hem vertelden dat hij zes goldstrikes op had. Het betreft hier flesjes sterke drank met een alcoholpercentage van 50%.

Inbrekers overlopen: bewoner gewond
Hoorn, vrijdag 12 februari
Op vrijdagavond omstreeks 23.00 uur hoorde de bewoner van een pand aan de Kasteellaan geluiden in zijn woonkamer. De man kwam uit zijn bed en liep naar de woonkamer toe. Hij zag twee inbrekers. De bewoner probeerde een van de mannen direct een klap te verkopen. De klap kwam echter niet goed aan en voor hij het wist had hij al een stomp of schop in zijn gezicht te pakken. Beide inbrekers vluchtten weg. De bewoner bleef achter met twee gebroken tanden en een diepe snee in zijn gezicht. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Voor zover bekend is er niets uit de woning weggenomen. De daders waren binnengekomen door een raam te forceren.

Snelheidscontrole
Enkhuizen, vrijdag 12 februari
Op vrijdagmorgen werd een snelheidscontrole gehouden op de Dreef in Enkhuizen. In totaal passeerden 1079 voertuigen de controleplaats. Hiervan reden er 158 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Dat is bijna 15%. Hoogst gemeten snelheid: 80 km per uur. De overtredingen werden fotografisch vastgelegd. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.
Noord-Scharwoude, zaterdag 13 februari
Op zaterdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Schagerweg in Noord-Scharwoude. Van de 2190 passanten reden er 351 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 138 km per uur. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Rijbewijs kwijt
Schoorl, vrijdag 12 februari
Tijdens een snelheidscontrole op de Hondsboscheweg in Schoorl werd de 44 jarige bestuurder van een personenauto geklokt op 136 km per uur. De uit Schagen afkomstige man had niet harder dan 80 km per uur mogen rijden. Omdat hij meer dan 50 km te hard reed kreeg hij een proces-verbaal en moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Alcoholcontrole
Regio, zondag 14 februari
Veel verkeersongevallen gebeuren doordat een bestuurder onder invloed van alcohol verkeert. Geen wonder dat controle op alcoholgebruik in het verkeer een van de speerpunten van de politie is. Bijna dagelijks worden controles gehouden. Soms gebeurt dat tijdens een reguliere politiesurveillance. Vaak worden er ook grote controles georganiseerd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden zulke controles gehouden op de Robonsbosweg en de Edisonweg in Alkmaar. In totaal moesten 600 bestuurders blazen. Hiervan bleken er 11 teveel te hebben gedronken. Een bestuurder, die 605 ug/l alcohol in zijn adem had, moest zelfs zijn rijbewijs inleveren.
In de nacht van zaterdag op zondag werd gecontroleerd op de Kathoek, de Oostergouw en het Keern in Hoorn. Van de 390 gecontroleerde bestuurders bleken er 8 teveel te hebben gedronken. Degene die het meest gedronken had blies 525 ug/l.
Kampioen van het weekend was echter een 32-jarige man uit Warmenhuizen die tijdens een kleine controle op de Stationsstraat in zijn woonplaats werd gecontroleerd. De controle vond plaats op zondagmorgen om 02.10 uur. De man blies 815 ug/l. dat is bijna vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding met drank
Avenhorn, vrijdag 12 februari
Op vrijdagavond omstreeks 23.10 uur reed een 42-jarige man uit Oudendijk in een bestelauto op de West in Avenhorn tegen een geparkeerd staande auto. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Omdat hij verwondingen aan zijn hoofd werd hij voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hier werd bloed van de verdachte afgenomen. Dit bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Drie keer is scheepsrecht
Schagen, vrijdag 12 februari
Het is een misvatting is dat je wel met drank op op een fiets mag rijden. Een 24-jarige man uit Winkel kwam hier vrijdagavond om 20.45 uur achter toen hij de Noord in Schagen werd gecontroleerd. Van de man was bekend dat hij al eerder met drank op in het verkeer was gepakt. Ook nu bleek hij alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 110 ug/l. Juist een slok meer dan het maximum van 90 ug/l voor een beginnend bestuurder. De man kreeg een proces-verbaal. Bij controle bleek het de derde keer te zijn dat hij met drank op gepakt was.

Joyriding
Hoorn, zaterdag 13 februari
Op zaterdagmorgen werd een 18-jarige jongen uit Purmerend aangehouden in Hoorn wegens diverse verkeersovertredingen en joyriding. De politie zag de jongen rijden op het Breed in Hoorn. Hij viel op omdat hij tegen het verkeer in reed. Toen de politie hem een stopteken gaf, wilde hij er vandoor gaan. Hierbij reed hij diverse malen tegen het verkeer in, raakte hij een aantal malen bijna van de weg en probeerde hij de politieauto te rammen. Uiteindelijk kon hij op een parkeervak klem worden gereden. De bestuurder probeerde er lopend vandoor te gaan, maar kon worden gepakt. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. Bij controle bleek hij bovendien geen rijbewijs te hebben en de auto van een kennis van de familie te hebben meegenomen zonder diens toestemming (joyriding). Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt

Boksbeugel
Hoorn, zaterdag 13 februari
Op zaterdagmorgen omstreeks 00.15 uur werd op het Keern in Hoorn een 20-jarige jongen uit Purmerend aangehouden wegens belediging. Hij reed als passagier mee in een auto waarvan de bestuurder voor de politie probeerde te vluchten. Bij de aanhouding van de bestuurder begon hij de politiemensen te beledigen. Toen hij naar het politiebureau werd overgebracht probeerde hij een boksbeugel in de politieauto te verstoppen. De jongen krijgt een proces-verbaal wegens verboden wapenbezit.

Licht ontvlambare stoffen
Zwaagdijk, vrijdag 12 februari
Op vrijdag heeft de politie proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaar van een distributiecentrum in Zwaagdijk. Hier bleken pallets met verschillende stoffen opgeslagen te zijn. Het ging hierbij om verschillende licht ontvlambare stoffen waarvoor strenge regels voor opslag gelden. De stoffen, waaronder scheerschuim, hairspray, ruitenvloeistof en spuitsneeuw, stonden buiten de verplichte kluis. In totaal ging het om bijna 60.000 liter (zestig duizend) licht ontvlambare stoffen.

Hennepkwekerij
Heerhugowaard, vrijdag 12 februari
Op vrijdagmiddag werd inval gedaan in een woning aan de Sparrenlaan in Heerhugowaard. De politie had naar aanleiding van tips een onderzoek ingesteld waaruit bleek dat er vermoedelijk een hennepplantage in de woning aanwezig was. Ter plaatse werd wel een kwekerij aangetroffen. Er stonden echter geen planten. De politie heeft de apparatuur en hennepafval in beslag genomen. Bij onderzoek bleek dat de stroom buiten de meter om betrokken werd.
Aangezien niemand in de woning aanwezig was, zal de bewoner worden uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.

Drugs
Heerhugowaard, zaterdag 13 februari
Op zaterdagavond omstreeks 23.40 uur werd een 40-jarige Alkmaarder in een horecabedrijf in Heerhugowaard aangehouden door horecaportiers op verdenking van handel in drugs. De man werd aan de gewaarschuwde politie overgedragen. Hij bleek 8 wikkels met vermoedelijk cocaïne bij zich te hebben. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Beroving
Alkmaar, zaterdag 13 februari
Op zaterdagmorgen omstreeks 01.30 werd een 26-jarige vrouw uit Alkmaar beroofd op de Paternosterstraat in Alkmaar. De vrouw reed op een fiets toen een man plotseling op haar af kwam rennen en haar tegen de grond duwde. De man wilde geld hebben. Aangezien de vrouw dit niet bij zich had, ging de overvaller en vandoor met een S+GSM en de fiets van de vrouw. Mogelijk was een tweede persoon bij de overval betrokken. Het ging om een man die mogelijk op de uitkijk stond.

Beroving met stroomstootwapen
Alkmaar, zondag 14 februari
Op zondagmorgen omstreeks 03.30 uur werden twee 17-jarige Alkmaarders op de Ridderstraat beroofd van hun bromscooter. De jongens liepen met de scooter aan de hand over de Ridderstraat toen zijn werden aangesproken door drie mannen die de weg vroegen. Toen zij de weg wezen, kregen zij plotseling een schok van een stroomstootwapen. Omdat de slachtoffers dikke kleding droegen, voelden zij niet veel van de schok. Toen de derde overvaller een honkbalknuppel tevoorschijn haalde, gingen de slachtoffers er vandoor. De overvallers gingen er met de achtergelaten scooter vandoor. De gestolen bromscooter is een Piaggio C25 met kenteken D771JV.
Obdam, zondag 14 februari
Op zondagmorgen omstreeks 04.30 uur werd een 16-jarige jongen uit Obdam in zijn woonplaats op de Braken overvallen en beroofd van zijn GSM en MP3-speler. De jongen fietste over de Braken toen hij werd klemgereden door een personenauto waarin drie mannen zaten. De mannen wilden geld van hem hebben. Toen het slachtoffer niet snel genoeg reageerde kreeg hij een stroomstootwapen tegen zich aangedrukt. Hierop gaf hij zijn GSM en MP3-speler af. Toen de mannen ook nog dreigden met een metalen buis, ging het slachtoffer er vandoor.

Motorrijder onderuit
Wieringerwerf, zaterdag 13 februari
Op zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur reed een 23-jarige man uit Hauwert op een crossmotor op een crossterrein aan de Schervenweg in Wieringerwerf. Doordat hij een bocht te snel in ging, kwam hij ten val en liep hij rugletsel op. De man moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Over de kop
Alkmaar, zaterdag 13 februari
Op zaterdagavond omstreeks 20.50 uur reed een 26-jarige man uit Heiloo in een personenauto over het verkeersplein Kooimeer. Hij had een hoge snelheid waardoor hij bij de afslag Vondelstraat de macht over het stuur verloor. Hij raakte van de weg, sloeg over de kop en kwam op het fietspad naast de Vondelstraat tot stilstand. De man leek weinig te mankeren. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch centrum Alkmaar.

Overstekende fietser ernstig gewond
Heiloo, zaterdag 13 februari
Op zaterdagavond omstreeks 22.50 uur raakte een 71-jarige vrouw uit Heiloo ernstig gewond bij een aanrijding op de Kennemerstraatweg in Heiloo. De vrouw reed op een fiets over het fietspad naast de Kennemerstraatweg. Ter hoogte van de Kerkelaan wilde zij oversteken. Ze had een personenauto, bestuurd door een 41-jarige man uit Castricum niet aan zien komen. De vrouw werd geschept en viel op het wegdek tegen een stoeprand. De vrouw werd met ernstig letsel overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Auto in brand
Zwaag, zondag 14 februari
Op zondagmorgen omstreeks 06.15 uur bleek een personenauto in brand te staan aan de Langetuin in Zwaag. De auto moest geblust worden door de brandweer. Bijzondere was dat de auto op het ijs van de naast de Langetuin gelegen sloot stond. Bij controle bleek de auto als gestolen gesignaleerd te staan.
Alkmaar, zondag 14 februari
Op zondagmorgen omstreeks 01.20 uur brandden twee personenautos geheel uit op de Koedijkerstraat in Alkmaar. De autos stonden op het terrein van een autohandelaar. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandden. De politie gaat uit van brandstichting.

Tasjesroller gepakt
Hoorn, zondag 14 februari
Op zondagmorgen omstreeks 03.00 uur werd in een café aan de Rode Steen in Hoorn een 20-jarige man uit Zwaag aangehouden door een horecaportier. De portier had gezien dat de man zich verdacht gedroeg in de toiletten. Toen de portier de man vroeg zijn zakken te legen, bleek hij twee portemonnees bij zich te hebben, waarvan er eentje duidelijk een damesportemonnee was. Hierin zat ook een legitimatiebewijs van een bezoekster die nog in het café aanwezig was. De portemonnee had in haar tas gezeten. Zij had nog niets van de diefstal gemerkt. De verdachte is door de politie voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Wapens en drugs
Alkmaar, zondag 14 februari
Op zondagmorgen omstreeks 01.50 uur werd op de Molenbuurt in Alkmaar een 22-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op verdenking van handel in drugs en op de aanwezigheid van wapens. De man viel op doordat hij zonder helm op een scooter reed. Bij controle bleek hij een geladen vuurwapen, een vlindermes, dertien verpakkingen cocaïne en hash bij zich te hebben. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens een onderzoek in de woning van de verdachte werden nog patronen en harddrugs aangetroffen.

Glas in gezicht
Castricum, zondag 14 februari
Op zondagmorgen omstreeks 02.10 uur hield de politie een 21-jarige man uit Castricum aan in een café aan de Dorpsstraat in zijn woonplaats wegens mishandeling van een vrouw. De verdachte verklaarde in het café ruzie met iemand gekregen te hebben. Deze zou hem in zijn gezicht hebben geslagen. Uit woede had de verdachte een glas gepakt en dit naar de man gegooid. Hij had de man echter gemist. Het glas kwam tegen het hoofd van het slachtoffer, die daardoor snijwonden in haar gezicht opliep. De verdachte is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.