Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 14-02-2010

Politie heeft drukke carnavalsnacht achter de rug in centrum van Breda

BREDA: De politie heeft een drukke horecanacht achter de rug in het centrum van Breda. Er was zaterdagavond en -nacht erg veel publiek op de been en van tijd tot tijd waren er opstootjes die door snel en adequaat optreden veelal in de kiem konden worden gesmoord. Agenten hebben tien aanhoudingen verricht.

Van een grote groep personen uit Rotterdam en omgeving - naar eigen zeggen voetbalsupporter en niet verkleed - werden op de Grote Markt vijf mannen aangehouden. Ze gooiden rond 23.45 uur met fietsen en pleegden geweld. Een man uit Breda werd gearresteerd, nadat hij een stapper met een vleesspies had gestoken bij zijn eettentje. Het slachtoffer hield er een wond in zijn buik aan over. De vier andere aanhoudingen waren voor mishandeling, het verstoren van de openbare orde en niet opvolgen bevel of vordering. Er werden 33 bekeuringen uitgeschreven voor wildplassen.

In een horecazaak aan de Lange Brugstraat in Etten-Leur werd
zaterdagavond rond 22.30 uur een 19-jarige man aangehouden met een gebruikershoeveelheid cocaïne. Portiers grepen in, nadat de man de drugs op het toilet had geconsumeerd. Rond dezelfde tijd werden bij een horecazaak aan de Ginnekenmarkt twee mannen aangehouden wegens mishandeling. Het gaat om een 45-jarige inwoner van Meerle (België) en een man van wie de identiteit niet kon worden vastgesteld.

Moeder en twee kinderen aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Een 43-jarige Bredase vrouw, haar 16-jarige dochter en haar 13-jarige zoon zijn zaterdagmiddag rond 14.45 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. Dat gebeurde bij een elektronicazaak aan de
Kruisvoort. Op camerabeelden zag een beveiliger dat het drietal diverse goederen uit de verpakking haalde en in een tas stopte. Volgens de beveiliging was het niet de eerste keer dat de verdachten in deze winkel stalen. De moeder en haar kinderen zijn ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

Agenten arresteren Bredanaar wegens huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft zaterdagavond een 47-jarige Bredanaar
aangehouden wegens huiselijk geweld. Zijn vrouw van de man belde rond 22.00 uur dat haar man dronken was en haar mishandelde. Ook zou hij haar bedreigd hebben. Dat gebeurde in hun woning in de wijk IJpelaar. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 14-02-2010 12:19 | © Regio Midden en West Brabant |