Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 februari 2010

Jan Camphuis: 053-4555588

Fietsendief na achtervolging aangehouden, mededader ontsnapt

Hengelo / Enschede

Zondagmorgen 14 februari werd een 24-jarige Enschedeer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht samen met een tweede persoon een aantal fietsen te hebben gestolen in Hengelo. De 24-jarige kon na een achtervolging worden aangehouden.

Werd zondag de 14e februari in alle vroegte rond 06.00 uur gemeld dat gezien werd dat op de Schubertstraat in Hengelo 2 of 3 fietsen in een auto werden geladen. Omdat even daarvoor al een melding was gekomen dat er zich in die straat een auto verdacht ophield, waren politiemensen vlak in de buurt en zagen de bewuste auto wegrijden de Josef Haydnlaan in. Bij het zien van de politieauto ging de bewuste auto er met hoge snelheid vandoor de Oldenzaalsestraat op richting Oldenzaal. Gezien de winterse omstandigheden namen de politiemensen niet alle risico's en hielden de auto wel in zicht maar deze wist weg te rijden. Bij de kruising met de Vliegveldstraat werd gezien dat de auto in moest houden en dat deze de Vliegveldstraat in reed richting Enschede. Vanuit Enschede waren ondertussen al politieauto's die kant op gegaan.

Even later werd gezien, de politiemensen zaten er al wat dichter op, dat in een bocht van de Vliegveldstraat / Deurningerstraat de auto inhield en dat er drie fietsen uit de auto op het wegdek werden gegooid. De politieauto die er op dat moment al dicht achter reed kon een van de fietsen niet meer ontwijken waardoor er aan de fiets en de politieauto forse schade is ontstaan. De auto met de verdachten reed door maar kon een eindje verderop op de Deurningerstraat in Enschede door politiemensen die vanuit Enschede aan kwamen rijden, tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder, een 24-jarige Enschedeer, kon worden aangehouden. De tweede persoon wist te ontkomen en vluchtte het bos in.

De 24-jarige is overgebracht naar het politiebureau in Hengelo waar hij is opgesloten en in de loop van de zondag voor nader onderzoek in verzekering is gesteld. De auto van de verdachten en de beschadigde politieauto zijn afgesleept. De eerste voor sporenonderzoek en de tweede omdat hij niet verder kon.

De eigenaren van de gestolen fietsen moeten nog aangifte doen. (2010013525)

Aanhoudingen tijdens carnavalsviering

Losser

In de nacht van zaterdag de 13e op zondag de 14e februari zijn op het Raadhuisplein in Losser drie personen aangehouden. Zij gedroegen zich vervelend, wilden niet voldoen aan bevelen door de politiemensen gegeven en eentje van hen bedreigde bewakers van de feesttent.

Rond 23.10 uur was het eerste opstootje bij de feesttent op het Raadhuisplein. Een aantal mensen werden door de bewakingsdienst uit de tent gezet i.v.m. hun gedrag. Eentje was het daar niet mee eens en bedreigde de bewakers en wilde weer naar binnen. Toen politiemensen die terplaatse waren hem vorderden om weg te gaan, weigerde hij dit en maakte aanstalten om de tent weer in te gaan. Een van de politiemensen pakte hem daarop vast waarop de politieman van achter werd aangevallen door iemand anders, naar later bleek een 37-jarige Lossenaar. Deze kon voor ambtsbelemmering worden aangehouden en werd overgebracht naar het bureau.

Op dat moment was de man waar het in eerste instantie omging even uit beeld. Hij, een 27-jarige man uit Losser, werd een half uurtje later weer gesignaleerd op het Raadhuisplein samen met een 41-jarige man, ook uit Losser. Beiden werd gesommeerd weg te gaan maar dit wilden ze niet waarop ook deze twee werden, voor niet voldoen aan bevel of vordering en bedreiging, aangehouden en net als de 37-jarige, overgebracht naar het bureau in Hengelo waar ze alle drie voor de rest van de nacht zijn opgesloten.

In de loop van de zondag zijn ze afgehoord en proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt. (2010013432 / 2010013433)

Rijbewijs ingevorderd i.v.m. alcoholgebruik

Hengelo

Een 40-jarige Hengelose automobiliste heeft haar rijbewijs in moeten leveren. Dit werd ingevorderd omdat werd geconstateerd dat ze teveel alcoholische versnaperingen tot zich had genomen. Op de Enschedesestraat in haar woonplaats werd ze zondagmorgen de 14e februari rond 00.15 uur gecontroleerd en aan het bureau wees even later de ademanalyse 1.65 promille uit. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010013417)

Frontale aanrijding, een van de partijen had teveel gedronken

Wierden

Zaterdagavond 13 februari om ongeveer 20.30 uur werd een aanrijding gemeld in een wegversmalling op de Anjelierstraat in Wierden. Bleek dat een 70-jarige automobilist uit Den Ham, komende vanuit de richting van het zwembad de wegversmalling was ingereden. Vanuit de tegenovergestelde richting kwam een 34-jarige bestuurder van een personenauto uit Almelo. Een frontale aanrijding was het gevolg.

Geconstateerd werd dat de 34-jarige te diep in het bekende glaasje had gekeken en hij werd aangehouden overgebracht naar het bureau voor de ademanalyse. Deze wees 1.67 promille uit en zijn rijbewijs zou zijn ingevorderd ware het niet dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Bovendien bleek dat het kenteken van de auto waarin de man reed was geschorst, wel was hij nog verzekerd.

Tegen de 34-jarige worden de nodige processen-verbaal opgemaakt en de beide voertuigen waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept. (201013383 / 2010103389)

Man beroofd van telefoon onder bedreiging van een mes

Enschede

Een man uit Enschede werd zaterdagmiddag 13 februari zijn telefoon afgenomen onder bedreiging van een mes. De politie zoekt getuigen.

Werd door een 19-jarige Enschedeer zaterdagmiddag 13 februari omstreeks 17.35 uur gemeld dat hij even daarvoor op de Hengelosestraat in Enschede was beroofd van zijn telefoon. Hij had daar gefietst en was toen aangesproken door een man.. Deze man had in eerste instantie om een sigaret gevraagd maar toen hem werd verteld dat die niet voorradig was vroeg de man om de tijd. De 19-jarige keek daarvoor op zijn mobiele telefoon en op dat moment greep de man de telefoon uit de handen van de 19-jarige. Toen deze de man daarop vastpakte en zijn telefoon terugvroeg pakte de man uit zijn broekzak een mes en bedreigde daarmee het slachtoffer. Deze liet toen los en de man liep met de telefoon de Wagelerdwarsstraat in.

Het gaat om vermoedelijk een Turkse man van tussen de 20 en 30 jaar en ongeveer 1.80 lang. Hij was gekleed in een grijze trui met capuchon en een lichtblauwe broek, mogelijk jeans. Door het slachtoffer is gezien dat de man, even voordat hij werd aangesproken, ook een andere jongen die over het fietspad fietste door de man werd aangesproken maar deze reed door. De politie is nu opzoek naar deze jongen en mogelijk andere getuigen die de man hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de het team Enschede-Noord via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010013338)

Overval op Chinees restaurant

Enschede

Zaterdagavond 13 februari werd er een overval gepleegd op een Chinees restaurant aan de Wesselernering in Enschede. Twee personen hadden onder bedreiging van mogelijk vuurwapens meerdere spullen weggenomen.

Omstreeks 20.35 uur waren die zaterdagavond twee personen het restaurant binnengekomen en hadden de aanwezige personen bedreigd met vermoedelijk vuurwapens. Meerdere spullen, o.a. geld, waren door de twee meegenomen waarna ze de zaak weer hadden verlaten en vermoedelijk zijn weggelopen in de richting van Het Lang.

Onmiddellijk werd een onderzoek ingesteld maar tot nu toe nog zonder resultaat. Wellicht zijn er mensen die iets hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met het team Enschede-Zuid, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010013406)