Politie Groningen

Zondag 14 februari 2010

Provincie Groningen, 14-02-2010

Carnavalsoptocht Ter Apel goed verlopen

Ter Apel De politie is te spreken over het verloop van de carnavalsoptocht in Ter Apel, die zaterdagmiddag heeft plaatsgevonden. De politie hield met ongeveer veertig agenten, waaronder twee Duitse dienders, toezicht tijdens en na de optocht. Op het evenement kwamen ongeveer 20.000 bezoekers af. Wel deelde de politie dertig bekeuringen uit voor onder andere: negeren stopverbod (10x), als voetganger op de Provincialeweg N366 lopen (4x), baldadigheid (2x) en 2x niet handsfree bellen. Ten slotte werd een bromfietser betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurder bleek 1,35 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Drie aanhoudingen tijdens alcoholcontrole

Kloosterburen De politie heeft in verband met de festiviteiten in Kloosterburen zaterdagavond- en nacht een alcoholcontrole op de kruising Provincialeweg N361 met de Breekweg gehouden. Van de 218 gecontroleerde bestuurders reden twee automobilisten onder invloed, terwijl er drie bestuurders werden aangehouden. Een 41-jarige man uit Leens spande de kroon. De automobilist bleek 1.9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Dronken man ingesloten

Groningen De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt in Groningen een 26-jarige man uit Eelde aangehouden voor openbare dronkenschap. De Drent maakte zonder enige aanleiding onvriendelijke opmerkingen naar politieagenten. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te verkeren. Daarnaast kon de man geen identificatiebewijs overhandigen. De verdachte werd ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt morgenvroeg bij het verlaten van het cellencomplex twee bekeuringen voor het niet bij zich hebben van een identificatiebewijs en openbare dronkenschap.

Winschoter aangehouden na mishandeling plaatsgenoot

Winschoten De politie heeft zaterdagnacht op het Marktplein in Winschoten een 42-jarige man uit Winschoten aangehouden voor (zware) mishandeling. De Winschoter wordt ervan verdacht dat hij vlak voor zijn aanhouding op de Vissersdijk een 44-jarige plaatsgenoot heeft mishandeld. Hierbij raakte het slachtoffer aanzienlijk gewond aan zijn ondergebit. Een tandarts moet de schade aan het gebit van de 44-jarige herstellen. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, werd ingesloten in het cellencomplex. Hij wordt vandaag gehoord over het incident.

Mannen bedreigd door Stadjer

Groningen In de Soerabajastraat in Groningen is een 41-jarige man uit Groningen, samen met een broer en een andere man, bedreigd door een
31-jarige Stadjer. De verdachte werd na het incident in zijn woning aangetroffen en ingerekend. Het slachtoffer wilde van de verdachte weten waarom hij zich de afgelopen periode zo agressief tegen hem gedroeg. Toen de mannen bij hem voor de deur stonden, was direct een gesprek niet mogelijk. Het drietal werd met diverse bewoordingen bedreigd. Om zijn dreigementen kracht bij te zetten, pakte de verdachte een mes en een knuppel. De drie mannen vluchtten hierna de woning uit en waarschuwden de politie. De 31-jarige Stadjer wordt vandaag gehoord. De betreffende knuppel en het mes werden in zijn woning aangetroffen en in beslag genomen.

Drent rijdt onder invloed

Ter Apel De politie heeft zaterdagavond in de Rundestraat in Ter Apel een 54-jarige man uit Emmen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Drent in de Rundestraat uit een auto stappen. Een blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte
1,75 promille alcohol in zijn bloed. Daarnaast bleek dat de Emmenaar de auto zonder toestemming had meegenomen en zelf niet over een rijbewijs beschikte. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de 54-jarige gaat gebeuren.

Aanrijding met drank

Groningen De politie heeft zaterdagavond op de Plataanlaan in Groningen een 33-jarige man uit Urk aangehouden voor rijden onder invloed. De man had op de ringweg een aanrijding met alleen schade veroorzaakt. Tijdens de blaastest bleek dat de Urker vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat hij te veel alcohol in zijn bloed had (promillage nog niet bekend). De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man na mishandeling en beroving ex aangehouden

Groningen De politie heeft zaterdagnacht op de Pleiadenlaan een
38-jarige man uit Groningen aangehouden voor beroving en mishandeling van zijn 29-jarige ex-vrouw. De politie reageerde op een melding dat de vrouw door haar ex van een mobiele telefoons en sleutels was beroofd. Daarnaast was het slachtoffer mishandeld. Tijdens de aanhouding roken dienders alcohol bij de verdachte. Een blaastest wees uit dat de Stadjer vermoedelijk te diep in het glaasje had gekeken. Verder was hij in het bezit van meerdere mobiele telefoons en bossen sleutels. De man werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord. De vrouw heeft al aangifte gedaan.

Twee gewonden bij eenzijdig ongeval

Appingedam Bij een eenzijdig ongeval op de Stadsweg in Appingedam zijn zaterdagochtend twee personen gewond geraakt. De bestuurder van een auto, een 60-jarige man uit Eenum, verloor door gladheid de controle over het stuur. De auto kwam vervolgens tot stilstand tegen een boom. De bestuurder en zijn inzittende, een 53-jarige vrouw uit Zeerijp, werden voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De zwaar beschadigde auto werd afgesleept. De politie heeft een rapportage en een analyse van het ongeval gemaakt.

Winkelpersoneel betrapt mannen bij diefstal

Groningen De politie heeft zaterdagmiddag in een elektronicawinkel aan de Westerhaven twee mannen van 37 en 39 jaar, beiden uit Hoogezand, aangehouden voor gezamenlijke winkeldiefstal. Personeel betrapte de jongste van de twee tijdens het stelen van diverse computerspellen en speelfilms op DVD. Daar beiden steeds in elkaars gezelschap verkeerden, werden beide verdachten aangehouden. De spellen en dvds werden aangetroffen bij de 37-jarige man. Het duo werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zij worden vandaag gehoord.

Vrouw gewond bij aanrijding

Noordbroek Een 18-jarige vrouw uit Kolham is zaterdagavond op de Slochterweg in Noordbroek gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een
22-jarige man uit Kolham verloor de controle over het stuur van zijn auto, waarna het voertuig in een sloot belandde. De vrouw, die op de passagiersstoel zat, werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Slingerende automobilist blijkt onder invloed

Menterwolde De politie heeft zaterdagavond op de autosnelweg A7 in de gemeente Menterwolde een 61-jarige man uit Nieuwe Diep aangehouden voor rijden onder invloed. Een politieagent zag de man op de snelweg slingerend en langzaam in zijn auto rijden. Een blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,55 promille alcohol in zijn bloed. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de 61-jarige gaat gebeuren.