Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 14-02-2010

Inbreker aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werd in een woning ingebroken aan de Koningslaan. Niet veel later kon een verdachte worden aangehouden.

Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding dat een deur werd opengebroken aan de Koningslaan. Na de kraak reed de verdachte we met een bus. De politie stelde een onderzoek in en zag het betreffende busje staan in de Siriusstraat. De 37-jarige bestuurder kon in zijn woning werden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Ramkrakers aanhouden

UTRECHT- Op zondagochtend werden twee personen aangehouden die een ramkraak hadden gepleegd.

Omstreeks 01.55 uur kreeg de politie de melding van een ramkraak bij een winkel aan de Drommedarislaan. Gezien werd dat een Volkswagen Transporter was weggereden. Agenten keken uit naar dit busje en op de Rijkweg A12 werd deze gezien. De achtervolging werd ingezet en de bestuurder ging vervolgens van de snelweg af en kwam op een gegeven moment op de Soestwetering terecht. De bestuurder reed met hoge snelheid en wist een politieauto, die de weg blokkeerde, voorbij te rijden. Uiteindelijk kon de bus worden klemgereden op de Mostperenlaan. De twee inzittenden, van 22 en 24 jaar oud uit Amsterdam en Mijdrecht werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op zaterdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel had gedronken. De 21-jarige man uit Utrecht werd op de Utrechtse Heuvelrug gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en op het bureau blies hij 465 ug/l. Omdat de man beginnend bestuurder was, kon hij zijn rijbewijs inleveren.

Hennep aangetroffen

UTRECHT- Op vrijdagochtend werden hennepplanten aangetroffen in een woning.

Omstreeks 11.00 uur gingen agenten poolshoogte nemen bij een woning aan de Engelen van Pijlsweerdstraat. Hier zou mogelijk hennep aanwezig zijn.

In de woning was niemand aanwezig. Wel troffen agenten op de tweede etage aan de achterzijde van de woning een kamer aan die professioneel was omgebouwd tot hennepkwekerij. In totaal werden 270 planten aangetroffen die oogstrijp waren. Verder werden er op de eerste en tweede etage goederen aangetroffen voor uitbreiding van de plantage. De gehele zolderverdieping bleek later nagenoeg klaargemaakt voor deze uitbreiding. De politie onderzoekt nog wie de eigenaar van de plantage is.

Autospiegels kapot

UTRECHT Zaterdag rond middernacht ontving de politie melding van openlijke geweldpleging. Een aantal jongens trapte op het Wilhelminpark spiegels van geparkeerde autos. Op het Lucasbolwerk hield de politie drie jonge Utrechtenaren van 16 jaar aan. Een jongen ging er vooralsnog vandoor, twee werden ingesloten op het bureau voor verhoor.

Valsmunter gepakt
UTRECHT Zaterdagmiddag rond half zeven seinde een beveiliger van een supermarkt in het Godebaldkwartier de politie in dat een man betaald had met een vals biljet van 100 euro. Even later werd de man 39-jarige Utrechtenaar aangehouden. Hij bleek 300 euro aan valse contanten op zak te hebben en twee bolletjes hash. De spullen zijn in beslag genomen. De man is ingesloten voor verhoor.

Woninginbrekers op heterdaad gepakt

UTRECHT Op 1-1-2 melding van een getuige van een woninginbraak wist de politie zaterdagavond rond 22:00 uur drie verdachten op heterdaad aan te houden. De mannen in de leeftijd van 17 tot 19 uit Utrecht en Nieuwegein hadden zich met geweld toegang verschaft tot een woning aan de Gambiadreef. Verschillende ontvreemde goederen werden aangetroffen in de tuin en in het bezit van de verdachten. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.