Nederland platgekust op Valentijnsdag

14/02/2010 12:00

Bovag

Afgelopen nacht zijn er heel wat kusjes uitgedeeld in Nederland. 15.000 mensen werden wakker met een kusje op de auto en dat is ruim 4 keer zo vaak als dat er normaal op een dag gekust wordt in het verkeer. Gelukkig betreft het hier geen echte schade, maar een ludieke kus op de auto. Nog veel meer mensen hadden een kusje in hun mailbox. Met de kusjes vraagt BOVAG aandacht voor de nieuwe BOVAG Autoverzekering.

De kusjescampagne komt niet zomaar uit de lucht vallen. Per jaar wordt er zo'n 1,3 miljoen keer gekust in het verkeer en met deze extreme winter nog vaker. Net als met Valentijn maakt de 'kusser' zich lang niet altijd bekend. Dit is één van de charmes van Valentijn, maar in het verkeer is het een stuk minder sympathiek.

Iedereen die kust of gekust wordt, kan een gratis verzekeringscheck doen om te kijken of zijn of haar auto goed verzekerd is. En dat is belangrijk, want uit onderzoek blijkt dat lang niet iedereen weet hoe z'n auto eigenlijk verzekerd is.

Omdat een ongelukje nu eenmaal in een klein hoekje zit, is het volgens BOVAG belangrijk dat je goed verzekerd bent. Dan loop je zo min mogelijk financiële schade op.

Eind vorig jaar is de BOVAG Autoverzekering gelanceerd en enkele weken geleden is deze reclamecampagne begonnen. 'De Kus'-campagne moet BOVAG Autoverzekering nu op de kaart zetten'. zegt Sandra Molenaar, operationeel directeur van BOVAG.

Het hele jaar door

De kusjesactie gaat ook na Valentijn gewoon door dus je kunt volop kusjes blijven geven op www.kusjesturen.nl en checken of je wel de juiste autoverzekering hebt.

Nog even wat kusfeiten in het verkeer:


- Mannen kussen vaker dan vrouwen.


- Per jaar wordt er zo'n 1,3 miljoen keer gekust.


- Er wordt ongeveer 53.000 keer anoniem gekust.


- Jongeren kussen vaker.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.kusjesturen.nl




BOVAG