Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 14-02-2010

Politie heeft drukke carnavalsnacht achter de rug in centrum van Tilburg

TILBURG: De politie heeft een drukke horecanacht achter de rug in het centrum van Tilburg. Er was zaterdagavond en -nacht erg veel publiek op de been en van tijd tot tijd waren er opstootjes die door snel en adequaat optreden veelal in de kiem konden worden gesmoord. Agenten hebben twaalf aanhoudingen verricht.

Drie mannen werden gearresteerd toen ze letterlijk binnenvielen bij de toezichtspost van de politie en met elkaar begonnen te vechten. Ook de andere aanhoudingen waren gerelateerd aan openlijk geweld, het verstoren van de openbare orde en niet voldoen aan bevel of vordering. Agenten schreven tien bekeuringen uit voor uiteenlopende feiten.

Zaterdag tussen 15.30 en 21.00 uur werden in de Tilburgse binnenstad al zes personen aangehouden voor onder andere aanranding en niet voldoen aan bevel of vordering.

In een horecazaak aan De Hild in Moergestel werd zondagmorgen kort voor 02.00 uur een 41-jarige inwoner van Berkel-Enschot aangehouden. Hij was agressief en sloeg een medewerker van de zaak.

Poolse automobilist raakt rijbewijs kwijt na dronkemansrit

OISTERWIJK: Een 37-jarige in Oisterwijk verblijvende Pool is
zondagmorgen rond 01.30 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij werd betrapt op dronken rijden. Agenten controleerden de man op de Gemullehoekenweg en daarbij blies hij 760 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

Op de Hoogvensestraat in Tilburg botste zondagmorgen rond 04.00 uur een 21-jarige beginnend bestuurder uit Tilburg tegen de gevel van een horecazaak. Hij reed verder, maar kon op de Hart van Brabantlaan achterhaald worden. Hij blies 805 ug/l, terwijl voor hem maximaal 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval.

Tilburgse jongen (10) gewond na aanrijding in Goirkestraat

TILBURG: Een 10-jarige jongen uit Tilburg is zaterdagmiddag gewond geraakt toen hij kort na 15.00 uur werd aangereden op de Goirkestraat. Hij schoot achter een lijnbus vandaan, de bestuurder van een bestelbus kon een aanrijding niet voorkomen. Hoewel het er in eerste instantie ernstig uitzag, is de knul met een hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Politie onderzoekt overval op tankstation Ringbaan-Oost

TILBURG: Een onbekende man heeft zondagmorgen een tankstation aan de Ringbaan-Oost overvallen. Hij liep de shop binnen en bedreigde een medewerker met een steekwapen. Met een geldbedrag vertrok de man weer. Hij vluchtte lopend in de richting van de Ringbaan-Zuid. De politie heeft na de overval een SMS-Alert verspreid met het verzoek uit te kijken naar een donkergeklede man van circa 55 jaar. Agenten hebben in de directe omgeving gezocht naar de overvaller, maar hem helaas niet aangetroffen.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 14-02-2010 11:49 | © Regio Midden en West Brabant |