Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht, 14-02-2010

Autodiefstal op klaarlichte dag

AMERSFOORT Vrijdagmorgen rond half elf s morgens wordt een personenauto op klaarlichte dag ontvreemd aan de Vinkenbaan. De 76-jarige eigenaar uit Amersfoort had het voertuig onafgesloten geparkeerd omdat hij glas in de glasbak wilde deponeren. Het betreft een grijze Seat Altea met kentekennummer 52-X-TJV. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie 0900 8844.

Dronken beginnend bestuurder

AMERSFOORT Zaterdagmorgen wordt rond twee uur bestuurder van een auto met een defecte koplamp gecontroleerd aan de Voltastraat. De bestuurder rook naar alcohol. De man 20-jarige man uit Amsterdam was beginnend bestuurder. Hij blies 505 ug/l. De man kreeg een rijverbod. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Poging tot doodslag

AMERSFOORT Vrijdagmiddag rond half zes s middags wordt een 69-jarige buschauffeur uit Hooglanderveen bij de spoorwegovergang aan de Amersfoortsestraat met opzet aangereden door een bestuurder van een personenauto. De spoorwegovergang was wegens werkzaamheden langere tijd gesloten. De 69-jarige man zag op een gegeven moment dat een blauwe auto met kenteken SV-SV-41 met drie inzittenden waaronder een vrouw en een kind, de rij wachtende autos voorbij probeerde te rijden. De man gaf de bestuurder daarop een stopteken en waarschuwde hem dat hij niet door kon rijden. De bestuurder van de personenauto keek de man aan en reed door. De 69-jarige man raakte daarbij licht gewond aan zijn rechterbeen. Toen de auto uiteindelijk stopte, sprak de 69-jarige man de bestuurder in diens auto aan, waarop de bestuurde uitstapte en bedreigingen uitte en de man daarop trachtte te trappen. De bijrijdster van de bestuurder riep de man, waarop hij terugkeerde naar zijn voertuig. De bestuurder is een blanke man van ongeveer 1.90 lang, rond de 30 jaar oud, slank postuur, donker halflang, onverzorgd haar, donkere kleding en schoenen. Getuigen wordt gevraagd zich te melden 0900 8844.

Aanrijding met letsel

AMERSFOORT Zaterdagmiddag rond 13:00 uur botst een 47-jarige fietser uit Amersfoort op een 38-jarige plaatsgenoot op de Schimmelpennickstraat. De fietsers komt dusdanig ten val, dat ter plaatse gekomen politie een ambulance oproept. De man is overgebracht naar het ziekenhuis, zijn rijwiel is veiliggesteld op het bureau.

Man zwaar mishandeld

AMERSFOORT Zaterdagnacht rond middernacht is een 23-jarige man uit Amersfoort zwaar mishandeld voor de deur van een horecagelegenheid aan de Kerklaan. Rond 00:00 uur vroeg de man een vuurtje aan een jongeman. Toen hij een grapje maakte, werd hij plotseling vol in het gelaat geslagen. De man probeerde aan zijn belager te ontkomen, maar werd ingehaald door inmiddels vijf jongens die de mishandeling voortzetten. De man brak zijn linkerkaak en werd naar het ziekenhuis gebracht. Twee belagers zijn mogelijk van de Amersfoorter. De politie heeft de zaak in onderzoek.