Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 10.30 uur

Utrecht, 14-02-2010

Hennep aangetroffen

VINKEVEEN- Op zaterdagmiddag werd hennepkwekerij aangetroffen in een woning.

Omstreeks 15.40 uur gingen agenten na binnengekomen informatie poolshoogte nemen bij een woning aan de Snippenlaan. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen van 106 planten. In een vertrek werden geknipte henneptoppen aangetroffen. Vier personen in de leeftijd van 29 tot 40 jaar uit Bodegraven en Utrecht werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Straatroof

OUDEWATER- Op zondagochtend werd een man bestolen van zijn dagopbrengst.

Omstreeks 00.10 uur verliet een horecaondernemer zijn gelegenheid aan de IJsselverde. Hij plaatste zijn dagopbrengst op de achterbank van de auto en nam plaats achter het stuur. Plotseling werd de achterportier opengetrokken en werd de tas weggepakt. De dader vluchtte met de fiets en de 50-jarige uitbater uit Capelle aan den IJssel zette de achtervolging in maar de man wist helaas weg te komen. De politie trof in de omgeving een 18-jarige man uit Oudewater aan. Hij was in het bezit van een bivakmuts en had een vaag verhaal. De man werd direct ingesloten voor verhoor.

Boksbeugel

MONTFOORT- Op zaterdagavond werd een jongen aangehouden omdat hij een boksbeugel in zijn bezit had.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie de melding dat een 17-jarige jongen uit Woerden met een boksbeugel liep te zwaaien in een horecagelegenheid aan de Heiliglevenstraat. Door beveiligingsmedewerkers werd de jongen direct aangehouden. Door agenten werd de jongen overgenomen en ingesloten voor verhoor.

Aangehouden na geweld

OUDEWATER- Op zondagochtend werd een man aangehouden nadat hij geweld had gepleegd.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat er een gevecht was geweest in een horecagelegenheid aan de Visburg. Een klant had een tafel omver gegooid en de kok ging naar de vernieler toe. Een handgemeen ontstond en de kok, 29 jaar uit Almere werd geslagen door een 26-jarige man uit Oudewater. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.