Politie Gelderland-Zuid

Driemaal met teveel op achter het stuur

Drie rijbewijzen ingenomen

Haaften, Culemborg, Meteren, 14-02-2010 o De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier mensen betrapt die met teveel alcohol op achter het stuur waren gekropen. Tegen alle vier werd proces-verbaal opgemaakt.

Haaften

Iets na middernacht liep een 40-jarige man uit Haaften tegen de lamp toen hij tijdens een gerichte alcoholcontrole op de Bernhardstraat betrapt werd met teveel alcohol op. De man blies op het ademanalyseapparaat 685 ug/l, terwijl tot 220 ug/l wettelijk is toegestaan. Het rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod voor de duur van 8 uur.

Culemborg

Daar werd omstreeks 03.00 uur een 25-jarige man uit Gorinchem betrapt met teveel alcohol op. De man had de aandacht van de agenten getrokken toen hij over de Zandstraat in Culemborg reed, terwijl daar een gesloten verklaring van kracht is. De man blies 570 ug/l en ook hij moest zijn rijbewijs inleveren. Ook deze bestuurder kreeg een rijverbod opgelegd van 8 uur.

Meteren

Daar werd op de Rijksstraatweg een 22-jarige bestuurder uit Opijnen aangetroffen met teveel alcohol op. Hij blies als beginnend bestuurder 265 ug/l terwijl dat maximaal 88 ug/l mag zijn. Zij rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 3 uur. (14)

Laatst gewijzigd 14-02-2010 10:18 | © Regio Gelderland-Zuid |