Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 14-02-2010

Rijbewijzen ingevorderd

BORGER De politie heeft zaterdagmiddag een 37-jarige automobilist uit Bovensmilde aangehouden. De man reed over de N374 met een snelheid van 144 km/u toen hij een lasercontrole passeerde. De maximale toegestane snelheid op deze weg is 80 km/u. De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (2010009315)

EMMEN De politie heeft zaterdagavond een 45-jarige automobilist uit Klazienaveen aangehouden. De man werd gecontroleerd tijdens een alcoholcontrole op de Oosterveldsestraat. Hij blies bij de ademanalyse 610 ug/l (1,4 promille). Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010009334)

Beginnend bestuurder aangehouden

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 24-jarige automobilist uit Hoogeveen aangehouden. De man viel op door zijn afwijkend rijgedrag. Toen agenten hem aan de kant wilden zetten trachtte de man er vandoor te gaan, wat hem uiteindelijk mislukte. Bij de ademanalyse bleek dat de man te veel alcohol had gedronken, hij blies 515 ug/l (1,2 promille). De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2010009366)

Aanhouding huiselijk geweld

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond een 39-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn kinderen te hebben geslagen. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het protocol Huiselijk Geweld wordt opgestart. (2010009346)

Aanhouding voor wapenbezit

BEILEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man uit Drachten aangehouden. De man wilde een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg binnen gaan toen medewerkers ontdekten dat de man een zogenaamde taser (stroomstootwapen) bij zich droeg. De politie werd gealarmeerd en heeft de man aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010009361)

Man aangehouden voor afsteken vuurwerk

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 35-jarige man uit Assen aangehouden. De man stak vuurwerk af in de Mulderstraat. Toen agenten de man hierop aanspraken gaf hij tot twee keer toe een valse naam op. De man heeft uiteindelijk een bekeuring ontvangen voor het afsteken van vuurwerk en het opgeven van een valse naam. (2010009368)

Uitgaansgeweld

ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De politie werd gealarmeerd toen er een broeierige sfeer ontstond op De Millystraat. Daar bleek dat de man een 20-jarige man uit Annen had geslagen. De man uit Groningen is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010009375)

Aanhouding voor drugsbezit

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee jongens van 16 en 17 jaar uit Emmen aangehouden. Surveillerende agenten zag dat een groepje jongens zich verdacht ophielden in en bij een auto, welke geparkeerd stond aan de Wilhelminastraat. Bij controle bleken twee van hen in het bezit te zijn van harddrugs en konden geen legitimatie tonen. Beiden zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010009386)

Dieven geluidsapparatuur op heterdaad aangehouden

BEILEN De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding dat er achter een uitgaansgelegenheid aan de Domoweg spullen werden gestolen. Ter plaatse bleek dat er achter het pand inderdaad een drietal probeerden geluidapparatuur vanuit een achteruitgang een bestelbus in te laden. Het drietal; een 23-jarige man uit Hollandscheveld, een 35-jarige man eveneens uit Hollandscheveld en een 19-jarige vrouw uit Zevenhuizen zijn op heterdaad aangehouden. Het drietal in meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010009394)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.