Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 09-02-2010

AVRO CLOSE UP VANAF 14 FEBRUARI TERUG OP ZONDAGAVOND

AVRO Close Up is vanaf 14 februari aanstaande weer te zien op de zondagavond. In deze rubriek wordt elke week om circa 18.15 uur een Nederlandse of internationale documentaire uitgezonden op het gebied van beeldende kunst, mode, film en architectuur.

De komende maand zijn de volgende documentaires te zien op de zondag:

Juliette Binoche - Schetsen voor een portret'. Juliette Binoche is misschien wel de meest internationaal beroemde van alle Franse actrices. Binoche is bovendien een creatieve duizendpoot, die zowel schildert als danst. Al jaren portretteert ze de regisseurs van de films waarin ze speelt. Samen vertellen deze portretten het verhaal van de carrière van Binoche als filmactrice. Zondag 14 februari, circa 18.05 uur, AVRO. Nederland 2.

Piet Esser: Verbeelden van het zien Piet Esser (1914 - 2004) is één van de belangrijkste Nederlandse portretbeeldhouwers van de twintigste eeuw. Zijn werken zijn door heel Nederland op pleinen en in musea te bewonderen. Esser leidde generaties Nederlandse beeldhouwers op. De opkomende moderne kunstenaars van de jaren zestig verguisden Essers kunst echter omdat die niet vernieuwend genoeg was. Zondag 21 februari, circa 18.05 uur, AVRO, Nederland 2.

De architectuur van John Lautner - Oneindige ruimte John Lautner (1914-1994) is de Amerikaanse architect van het beroemde Elrod House (1968), een futuristisch bouwsel van glas en beton dat een hoofdrol speelt in de James Bond film 'Diamonds are Forever'. Het is een goed voorbeeld van Lautners rijke en gewaagde oeuvre dat nog altijd een inspiratie vormt voor architecten van over de hele wereld. Zondag 28 februari, circa 18.05 uur, Nederland 2.

De rode loper
Een mooie jurk is het halve werk! Een actrice in een sensationele 'godinnenjurk', wordt op de rode loper honderden malen geschoten door fotografen en miljoenen keren bekeken op het internet. En voilá: aandacht voor de film en meer roem voor de actrice. Maar er is veel meer aan de hand. In het Oscar weekend van 2010 werpt Close Up een kritische blik op een glamourfenomeen waarachter een miljardenbusiness schuil gaat. Zondag 7 maart, circa 18.15 uur, Nederland 2.