Expositie Hellen Doevendans en Ingrid Hartman in Schoonloo


SCHOONLOO, 20100205 -- Op zondag 14 februari opent bij Het Huis van de Wijn in Schoonloo een nieuwe expositie van twee schilders: Hellen Doevendans en Ingrid Hartman uit Emmen. Zij zullen 's middags aanwezig zijn om over hun schilderijen en schilderstijl te vertellen. Er wordt tevens een wijnproeverij gehouden met wijnen uit o.a. Zuid-Afrika, Chili, Argentinië, Australië en Canada.

Kunstenaressen Hellen Doevendans en Ingrid Hartman zijn goed bevriend en schilderen beiden bij Ellen Kroeze van Atelier Helderrood in Emmen. Zij hebben ieder hun eigen stijl, maar delen de fascinatie voor natuur en dieren.

Hellen Doevendans-de Boer (1970) begon met schilderen in 1995. Zij schildert dieren en onderwerpen uit de natuur maar ook portretten en stillevens, meestal in een combinatie van acryl met olieverf voor iets warmere nuances. Zij schildert het liefst in warme aardetinten, met af en toe een felle kleur. Haar werk heeft soms een surrealistische inslag. Zie ook www.vanhellen.nl.

Ingrid Hartman-Vos (1970) begon met schilderen in 2003 en zet haar fascinatie voor de natuur, dieren en landschappen op doek. Vooral dieren zijn vaak het onderwerp van haar schilderijen, maar zij beperkt zich niet wat onderwerp of stijl betreft. Haar schilderwerk is meestal kleurrijk en vlot opgezet, laag over laag met een zichtbare kwaststreek. Hartman schildert met acryl op linnen of gebruikt gemengde technieken. Zie ook www.vaningrid.nl.

U bent van harte welkom tussen 13.00 en 18.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Het Huis van de Wijn is gevestigd aan de Hoofdstraat 11 in Schoonloo (Dr.). De expositie is tot eind mei te bezichtigen:donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 10.00 uur.


Wijnhandel Het Huis van de Wijn biedt keuze uit meer dan 300 kwaliteitswijnen en is gevestigd in een sfeervolle, rietgedekte boerderij in Schoonloo. Zie ook www.hethuisvandewijn.nl.





Ingezonden persbericht