Ingezonden persbericht


Persbericht

Schoorl, 5 februari 2010

Hugo van den Broek via Schoorl op weg naar Barcelona

De Nederlandse topatleten bij de mannen starten hun voorbereidingen voor kwalificatie voor het Europees Kampioenschap marathon zondag 14 februari 2010 in Schoorl. Inzet is tijdens het EK in Barcelona (Spanje) zowel individueel als met een marathonteam van start te kunnen gaan.

Inzet is vormbehoud
Hugo van den Broek is de eerste atleet die zich definitief wil kwalificeren voor het EK Marathon in Barcelona. Van den Broek liep eerder de individuele limiet in de Amsterdam Marathon 2009 met een tijd van 2.13.25. In Schoorl zal Hugo van den Broek van start gaan op de halve marathon en trachten vormbehoud te tonen en zich hierdoor definitief als eerste atleet te plaatsen voor Barcelona.

Koen Raymaekers, winnaar van het NK marathon in Amsterdam met een tijd van 2.12.59, liep met deze tijd ook de individuele limiettijd. Raymaekers zal in Schoorl starten op de internationale 10 km.

Patrick Stitzinger 2.15.01 (Amsterdam) en Robert Ton 2.17.29 (Amsterdam) zijn de andere twee atleten die aan de richttijd van 2.18.00 hebben voldaan voor deelname in het marathonteam. Zij gaan ook van start op de internationale 10 km.

Geen Kibet in Schoorl
In tegenstelling tot eerder bericht zal Hilda Kibet in de vrouwenrace 10 km niet van start gaan in Schoorl. Kibet maakt namelijk haar opwachting tijdens de sterk bezette halve marathon van Ras Al Khaimah in de Verenigde Arabische Emiraten.

Noot aan de redactie (