Ingezonden persbericht


Persbericht

Schoorl, 3 februari 2010

Michel Butter en Jesper van der Wielen naar Groet Uit Schoorl Run

Zondag 14 februari 2010 verschijnen Michel Butter en Hilda Kibet aan de start tijdens de 33e Groet Uit Schoorl Run. De organisatie is er trots op dat zowel bij de mannen als bij de vrouwen de toppers van de Nederlandse wegatletiek opnieuw naar de Noord-Hollandse kustplaats komen.

Michel Butter, winnaar in 2008 en 2009, is de te kloppen man op de 10 km. Butter, die een persoonlijk record heeft van 28.45 (Schoorl 2008), is de afgelopen drie weken op trainingsstage geweest in Kenia en zal vrijdag voor Schoorl terugkeren. "Naast Butter staan verder o.a. Patrick Stitzinger, Sander Schutgens, Greg van Hest, Jesper van der Wielen, Robert Ton, Marco Gielen en de Belgische toppers Stefan van den Broek, Frank Bollen, Koen Naert, Lander van Droogenbroeck en Pieter Rijnders aan de start", aldus race director Cees Pronk. Zeer opvallend is ook de komst van meervoudig Deens kampioen Morten Toft Munkholm en de Noorse topper in wording Sondre Nordstad Moen.

Dames
Michelle Ross-Cole uit Groot-Brittannië gaat als favoriete van start op de 10 km bij de dames. Ross-Cope is een zeer opvallende verschijning in Schoorl. Zij heeft de afgelopen drie jaar meegedaan aan het Wereldkampioenschap op de weg halve marathon (PR 1.12.35). Op de Engelse marathonranglijst van 2009 bezet zij de 3e plaats achter Mara Yamauchi en Paula Radcliffe. Haar doelstelling voor 2010 op de 10 km is een tijd te lopen onder de 32.00 minuten. Het is de vraag of Miranda Boonstra en Merel de Knegt instaat zijn om haar van de overwinning af te houden. De volgende Nederlandse dames strijden waarschijnlijk om de overige plekken: Sanne Broeksma, Heleen Plaatzer, Nadja Weijenberg, Sabine van der Reijt, Inge de Jong, Nina Matthijssen en Mariska Kramer. Masila Ndungu uit Kenia zal zich mogelijk ook gaan mengen in de strijd om de overwinning. Opvallend is ook de comeback van Anjolie Engels-Wisse. De organisatie maakt verder bekend dat de inschrijvingen al geruime tijd gesloten zijn i.v.m. het bereiken van de deelnemerslimiet (8.500 totaal).

Algemeen
Zeer opvallend voor de organisatie en vaak minder opvallend voor de "mensen langs de lijn" is het bijzonder grote aantal Nederlandse en Belgische subtoppers die van start gaan op de 10 km. "Niet eerder is het deelnemersveld zo breed geweest", aldus Cees Pronk. Uiteraard is dit voor de toekomst van de Nederlandse wegatletiek een positieve impuls.

Noot voor redacties

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht