Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'NOMADEN WILLEN OOK BEREIK. VERANDERT MOBIELE TELEFONIE AFRIKA?'

Zondagmiddaglezing, 14 februari 2010
Museum Volkenkunde, Leiden

Deze lezing begint in de ver afgelegen gebieden van Afrika, waar al eeuwen nomaden leven. Het nomadenbestaan is mobiel, zij volgen het vee. Reizend wordt veel informatie uitgewisseld. Hoe richten de nomaden van vandaag de dag hun leven in met de mobiele telefoon in de hand. Verandert de structuur van deze Afrikaanse samenlevingen hierdoor? De lezing maakt deel uit van de reeks zondagmiddaglezingen die Volkenkunde tot en met april 2010 organiseert. Luisteren naar een actueel onderwerp en aansluitend tijdens een borreltje in het museumrestaurant napraten met de lezinggever: de ideale zondagmiddagbesteding! De lezing begint om half vier: daarvóór is er dus alle tijd om het museum te bezoeken.

Prof. Dr. Mirjam de Bruijn is sinds 2007 Professor Hedendaagse Antropologie van West- en Centraal-Afrika aan de Universiteit Leiden. Zij put voor haar lezing uit haar onderzoek in uitvoering in Kameroen, Tsjaad, Soedan en Mali. Tussen haar onderzoeksreizen door houdt zij in Museum Volkenkunde deze multimedia lezing met foto's en filmfragmenten.

Aanvang: 15.30 uur. Arrangementsprijs (lezing en drankje na afloop): ¤ 12,50. Sttudenten aan de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden, leden van de Vereniging van Vrienden en Museumkaarthouders betalen ¤ 6,50.

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1 Leiden
T 071 5168 800 www.volkenkunde.nl info@volkenkunde.nl Openingstijden: di tm zo 10-17 uur. Extra open (voorjaarsvakantie) op maandag 22 februari. Er geldt een toeslag van ¤ 1,00 voor de grote ttijdelijke tentoonstellingen. Op woensdag zijn de vaste en galerijtentoonstellingen GRATIS.