GroenLinks Culemborg


GroenLinks verklaart docenten de liefde

Vrijdag 12 februari 2010, 17:27u - Miranda van der...
* valentijn

* verkiezingen

Claire Vaessen, lijsttrekker van GroenLinks, zal op Valentijnsdag zondag 14 februari, samen met enkele andere GroenLinksers, de docenten van Culemborg een hart onder de riem steken. Vanaf 14 uur worden bij alle basisscholen Valentijnskaarten gepost. De GroenLinks-actie is bedoeld om leerkrachten, die een belangrijke bijdrage leveren aan een goed leefklimaat in de wijken van de stad, in het zonnetje te zetten.

Door een hoge werkdruk, dreigende bezuinigingen en maatschappelijke onrust staat de kwaliteit van het onderwijs onder druk. Voor GroenLinks is bezuinigen op onderwijs taboe. Er moet juist meer geïnvesteerd worden. Want een goede leraar maakt voor de leerlingen het verschil. Claire Vaessen: "We moeten zuinig zijn op docenten en leraren die met passie voor hun vak elke dag weer onze kinderen voorbereiden op de toekomst. En in Culemborg Oost moet haast worden gemaakt met de realisatie van de Brede School en er moet een jongerencentrum komen."

De Valentijnspost valt zondag bij 17 Culemborgse scholen op de mat, samen met lekkere fair trade chocolade voor het hele team. Niet alleen in Culemborg wordt deze actie uitgevoerd; op ongeveer 500 scholen in 50 gemeenten worden docenten en leraren door GroenLinks in het zonnetje gezet.