Gemeente Oldenzaal


Wegafsluitingen rond carnaval

10 februari 2010

Aankomend weekend barst het carnaval weer los. In verband met de optochten en het bokverbranden zijn er op 14, 15 en 16 februari verschillende straten afgesloten. De afsluitingen gelden voor al het verkeer, met uitzondering van voetgangers.

Grote Twentse Carnavalsoptocht


* Opstelroute (9.00 - 12.30 uur)

Prossinkhof, Bleekstraat, Vos de Waelstraat en Bentheimerstraat.
* Optochtroute (12.00 uur - 16.00 uur)

Beatrixstraat, Steenstraat, Grootestraat, Kerkstraat, Ganzenmarkt, Groote Markt, Bisschopstraat, Waag-straat, Molenstraat, Oliemolenstraat, Kruisstraat, Dr. Ariensstraat, Dr. Kuyperstraat, Anjerstraat, Huurnestraat, Nieuwstraat en Plechelmusplein.

Parkeerverbod

Van 7.00 uur tot 19.00 uur geldt aan de oostzijde van de Bentinckstraat een parkeerverbod in verband met de toegankelijkheid van de optocht voor hulpverleningsdiensten. Het gaat om het gedeelte tussen de Oude Rondweg en de Dr. Ariënsstraat en de Dr. Kuyperstraat.

Kinderoptocht en bokverbranden

Op maandag 15 februari zijn een aantal straten afgesloten in verband met de kinderoptocht. De afsluiting geldt van 12.00 uur tot 15.00 uur voor de volgende straten: Ganzenmarkt, Wilhelminastraat, Beatrixstraat, Steenstraat, Grootestraat, St. Plechelmusplein, Groote Markt en Kerkstraat.

Voor het bokverbranden en het ontsteken van vuurwerk op de Ganzenmarkt is de Kerkstraat op 16 februari tussen 19.00 tot 22.00 uur gedeeltelijk afgesloten. Het gaat om het gedeelte ter hoogte van de ingang van het oude gemeentehuis tot de Plechelmusbasiliek.