Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Wij(k) Ideeënwedstrijd?

---

Wie in Oud-West wint de Wij(k) Ideeënwedstrijd?

8 februari 2010

Op zondag 14 februari 2010 wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de Wij(k) Ideeënwedstrijd 2010. Het stadsdeelbestuur stelt geld ter beschikking om de zes beste wijkideeën te kunnen realiseren. De bekendmaking is om 15:30 uur in buurtcentrum De Havelaar, Douwes Dekkerstraat nr. 2, in aansluiting op de vrijwilligersdag `Met Alle Liefde'.

Betrokkenheid creëren

Portefeuillehouder Yvonne Lammers: "Meer betrokkenheid in de buurt: dat regel je niet als bestuur, maar dat creëer je met elkaar. Het idee achter deze wedstrijd is dat je mensen de mogelijkheden geeft om dat met elkaar te organiseren." Yvonne Lammers zal, samen met de winnaars van vorig jaar, de jurering voor haar rekening nemen.

Wegens succes herhaald

De Wij(k) Ideeënwedstrijd van vorig jaar heeft een aantal leuke buurtactiviteiten opgeleverd, zoals de Zimmerende Zondagen, het Huiskamerfestival in de Wilhelminastraat en het feest op het WG-terrein, ter ere van het 25-jarig bestaan. Ook dit jaar stelt het stadsdeelbestuur een deel van de wijkbudgetten beschikbaar om de winnende wijkideeën te kunnen realiseren. Per buurt (Bellamy-, Borger-, Da Costa-, Helmers-, Cremer- en Vondelbuurt) wordt één winnend plan of idee gekozen.

---