Gemeente Westervoort

Bonus van 2500 euro voor werkgevers die jeugdwerkloosheid helpen bestrijden

Werkgevers in de regio Gelderland Midden die een jongere (van 18 tot 27 jaar) voor minimaal een half jaar in dienst nemen, kunnen hiervoor een bonus van 2500 euro krijgen. De bonus - `jongerenvoucher' genoemd
- is bedoeld om de loonkosten van de jongere te verlagen.

Het geld mag ook gebruikt worden om scholings- of begeleidingskosten te betalen.

Werkgevers die een jongere in dienst willen nemen, kunnen zich hiervoor via intranet (www.versbloedcadeau.nl) inschrijven van 15 tot en met 22 februari. Voor de regio zijn vooralsnog 100 Jongerenvouchers beschikbaar.

afbeelding 'vers bloed cadeau'

Zware tijd
Jongeren moeten hun plek nog zien te vinden op de arbeidsmarkt. In de huidige economisch zware tijd is dat voor hen extra lastig. Daarom hebben gemeenten, werkgeverskoepels, onderwijs, kenniscentra en UWV Werkbedrijf in de regio Gelderland-Midden een regionale aanpak ontwikkeld om de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Onderdeel van deze aanpak is de huidige campagne - `vers bloed cadeau' genoemd - die moet bijdragen aan de beperking van de jeugdwerkloosheid. Bij de bestrijding van de jeugdwerkloosheid snijdt het mes aan twee kanten. In deze economisch lastige tijd zijn werkgevers geneigd om te beknibbelen op leerwerkbanen voor jongeren. Dat levert een probleem op als de economie straks weer aantrekt, want dan zijn die jonge krachten weer volop nodig.

Over de streep
Met het uitreiken van een bonus hopen de initiatiefnemers ondernemers over de streep te trekken. Het zorgt ervoor dat jongeren nu weer aan de bak komen, maar ook dat er tezijnertijd nog voldoende jonge - maar ervaren - krachten zijn.