Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 12-02-2010

Een aanhouding, een man te water en een beroving tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag was het rustig in het centrum. In verschillende horecagelegenheden was het carnavalsfeest al begonnen. Er is een aanhouding verricht. Om 03.50 uur hield de politie in de Nieuwstraat een 23-jarige Bredanaar aan voor wildplassen. Hij bleek in bezit van een kleine hoeveelheid GHB en cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen en de man is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Om 01.00 uur redde een getuige een dronken man uit het water op de Markendaalseweg. De 25-jarige Tilburger was onder invloed te water geraakt en kon er zelf niet meer uitkomen. De getuige hoorde de man om hulp roepen en heeft 112 gebeld en hierna de man boven gehouden tot de hulpdiensten kwamen en men de Tilburger uit het water kon halen. De man is door ambulancepersoneel in folie en dekens gewikkeld
overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is hij in verband met
onderkoelingsverschijnselen een nacht ter observatie opgenomen.

Om 04.10 uur werd een 26-jarige man uit Spaarndam op het Kasteelplein van zijn mobiele telefoon beroofd. Bij onderzoek in de omgeving werden geen personen aangetroffen die aan het opgegeven signalement voldeden. Na contact met de politie in Dordrecht konden in Dordrecht twee verdachten worden aangehouden. De 22-jarige mannen uit Dordrecht zijn overgebracht naar Breda voor verhoor. Beide verdachten ontkenden de diefstal te hebben gepleegd en zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Omstanders houden fietsendief aan

WERNHOUT: Getuigen alarmeerden donderdagmiddag rond 16.00 uur de politie. Op de Wernhoutseweg had men een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, nadat hij had geprobeerd meerdere fietsen te stelen. De man werd bij het morrelen aan de sloten van de voertuigen gezien en aangehouden door omstanders. De politie nam de man over en bracht hem over naar het politiebureau. De Roemeen verklaarde dat hij de fiets wilde hebben om naar zijn werk te gaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na aantreffen hennepkwekerij

ETTEN-LEUR: De politie hield donderdag een verdachte aan nadat men een hennepkwekerij had ontdekt. In de kwekerij, die gevestigd was in een pand aan de Florijnstraat, stonden 160 planten met bijbehorende kweekapparatuur. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen voor vernietiging. De 38-jarige verdachte uit Breda werd in het pand aangehouden.
In het pand was sprake van diefstal van stroom. Het energiebedrijf is ter plaatse gekomen en zal aangifte doen van de diefstal.
De verdachte verklaarde tijdens verhoor dat hij de hennepkwekerij had ingericht omdat hij schulden had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen tijdens alcoholcontrole

TETERINGEN: Op donderdagavond hield de politie een alcoholcontrole op de Oosterhoutseweg. Er zijn twee bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Beide verdachten zijn overgebracht naar het
politiebureau. Ze zijn na verhoor met een rijverbod in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tijdens de controle werden kentekens gecontroleerd door een
kentekenregistratievoertuig. Door middel van dit voertuig kan men onder andere zien of er onder de passerende voertuigen gestolen voertuigen zitten.

De politie zal tijdens de carnavalsdagen meerdere staande en rijdende alcoholcontroles uitvoeren.

Gewonde bij eenzijdig ongeval

BREDA: Vrijdagochtend gebeurde er rond 07.30 uur een eenzijdig ongeval op de A58 richting Tilburg. Een getuige zag dat de betrokken
bestuurder de vluchtstrook opreed en vervolgens tegen de vangrail botste. De getuige stopte en verleende eerste hulp.
De bestuurder is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Om vast te stellen of de man op het moment van het ongeval onder invloed van alcohol was is van hem bloed afgenomen door een arts. Het rijbewijs van de 21-jarige beginnend bestuurder uit
Roosendaal is ingevorderd.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-02-2010 16:49 | © Regio Midden en West Brabant |