Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 12-02-2010

Man aangehouden na mishandeling zus

BERGEN OP ZOOM: Donderdag werd de politie rond 19.30 uur geroepen bij een ruzie in een woning aan de Keurvorstenweg. In de woning hadden een broer en zus ruzie met elkaar gekregen in de woning van hun moeder. De ruzie liep uit de hand en ontaarde in een vechtpartij. Bij aankomst van de politie deed de 32-jarige vrouw uit Maastricht aangifte tegen haar 35-jarige broer uit Bergen op Zoom. De man zou haar bij de keel hebben gegrepen en haar meerder malen hebben geslagen. De politie hield de man aan. Hij verklaarde tijdens verhoor dat hij door zijn zus was bedreigd met een mes en haar hierom bij de keel had gepakt. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld.

Tweede aanhouding voor overval op woning

BERGEN OP ZOOM: De politie hield donderdagochtend een 25-jarige man uit Hoogerheide aan voor betrokkenheid bij een overval op een woning aan de Guido Gezellelaan op 15 januari j.l. Net na de overval hield de politie, met behulp van een politiehond, al een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Bij de overval op de woning raakten de 30-jarige bewoner en een 26-jarige vriend van hem gewond.

De 30-jarige bewoner verklaarde na de overval dat er die nacht rond 02.15 uur drie mannen, waarvan één met een vuurwapen, zijn woning waren binnen gedrongen. Ze eisten geld. De bewoner en zijn vriend werden in het gezicht geslagen. Vervolgens zijn de overvallers er vandoor gegaan. Ze hebben wat geld buit gemaakt. De bewoner heeft geen idee waarom de voor hem onbekende mannen zijn woning hadden
uitgekozen.

De overvallers renden via de Burgemeester Blomlaan de Beukenlaan in. Een politieman zag dat een van de mannen over het hek van een tuin klom. Hierop is deze buurt afgezet. Er werd een politiehond ingezet die het spoor oppikte. Hij vond een man die zich in de bosschages verstopt had. De andere twee overvallers waren kennelijk in de richting van het sportpark Rozenoord verdwenen.

De 25-jarige verdachte werd in een woning in Bergen op Zoom, waar hij op dat moment verbleef, aangehouden. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Vrouw gewond bij aanrijding op snelweg

ROOSENDAAL: Donderdag gebeurde er rond 17.15 uur een ongeval op de Rijksweg A58. Een 36-jarige vrouw uit 's-Gravenpolder reed in de richting Bergen op Zoom en kon bij filevorming haar voertuig niet op tijd tot stilstand brengen. In een poging een aanrijding te voorkomen stuurde de vrouw naar de andere rijstrook. Hier kwam ze in aanrijding met een vrachtwagen. Door de klap werd het voertuig naar de andere rijbaan geslingerd en kwam hier in aanrijding met twee personenauto's.

De vrouw is door de brandweer gecontroleerd uit haar auto bevrijd, omdat ze aangaf in verschillende delen van haar lichaam geen gevoel meer te hebben. Ook had de vrouw nekklachten en kon ze haar arm niet bewegen. Ze is naar het ziekenhuis vervoerd. Haar verwondingen zijn onbekend.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 12-02-2010 16:48 | © Regio Midden en West Brabant |