KNHS

KNHS Indoorkampioenschappen 2010
12 februari 2010
Richelle ter Haak

ERMELO/WANROIJ (KNHS) - De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) organiseert elk jaar de KNHS Indoorkampioenschappen springen en dressuur. Door het hele land vinden selectiewedstrijden plaats waar honderden enthousiaste ruiters en amazones alles op alles zetten om zich te kwalificeren. Maar liefst vijf weekenden lang komen de beste ruiters en amazones uit heel Nederland in actie.

Op vrijdag 26 februari start de reeks met eerste selectie van de dressuurkampioenschappen in de klasse ZZ-Licht tot en met Lichte Tour. Op zaterdag 27 februari rijden ook de Grand Prix ruiters hun eerste proef, met deelname van onder andere Marlies van Baalen met BMC Ojay, Kirsten Beckers met Broere Ohio en Edward Gal met Sisther de Jeu. Zondag is de finaledag met de kür op muziek.

Op zaterdag 13 en zondag 14 februari vinden in Emmeloord de halve finales plaats van de kampioenschappen in de klasse ZZ-Licht t/m Lichte Tour. Na deze data is bekend welke combinaties zich hebben gekwalificeerd voor de eerste proef op vrijdag 26 februari in Ermelo.

De data van de KNHS-Indoorkampioenschappen 2010 zijn: 26 - 28 februari KNHS-centrum in Ermelo - dressuur ZZ-Licht t/m Zware Tour
6 maart Hippisch Centrum de Bergen in Wanroij - dressuur pony's (L2 t/m Z2)
13 maart Hippisch Centrum de Bergen in Wanroij - dressuur paarden (L2 t/m Z2)
20 maart KNHS-centrum in Ermelo - springen ponys (L t/m ZZ)
3 april KNHS-centrum in Ermelo - springen paarden (L t/m ZZ)

Deelnemers leggen een heel traject af. Elke regio selecteert jaarlijks een aantal wedstrijden die gelden als selectie(kring)wedstrijden. Hier kunnen de sporters zich selecteren voor de Regiokampioenschappen, waarmee een startplaats op de KNHS Indoorkampioenschappen bemachtigd kan worden. De KNHS doet via deze website regelmatig verslag van het verloop van de Regiokampioenschappen. Tijdens de Indoorkampioenschappen kunnen de verrichtingen van alle deelnemers ook op de voet gevolgd worden via www.paardensport.tv .

Toeschouwers zijn van harte welkom op het KNHS-centrum in Ermelo en Hippisch Centrum de Bergen in Wanroij. De entree en het parkeren is tijdens alle kampioenschappen gratis.

Kijk hier voor uitgebreide informatie over de KNHS Indoorkampioenschappen .