Gemeente Dongeradeel


Carnavalswagen Dokkum naar Fulda

Als start van een promotiecampagne om meer toeristen uit Fulda naar Dokkum te trekken, doet Dokkum dit jaar mee aan de carnavalsoptocht in Fulda. Een initiatiefgroep van het vrienschapscomité heeft dit plan samen met de gemeente Dongeradeel opgepakt om op ludieke wijze meer aandacht te vestigen op de historische verbinding tussen beide Bonifatiussteden.

Tijdens een bezoek van het vriendschapscomité en het gemeentebestuur aan Fulda ontstond het idee om een "Dokkumwagen" te ontwikkelen voor de carnavalsoptocht in 2010. Het is uniek dat een buitenlandse delegatie deel mag nemen aan de 'Rosenmontagszug' in Fulda. De carnavalsoptocht wordt jaarlijks door ongeveer 60.000 toeschouwers bezocht, het is de grootste optocht van deelstaat Hessen en wordt rechtstreeks op de regionale televisiezender uitgezonden.

Op vrijdag 12 februari is de wagen met het vriendschapscomité, de drumband van Druma Oranje, de promotiebus van Fryslân Marketing en een afvaardiging van het gemeentebestuur naar Fulda vertrokken. By Frank heeft de wagen ontworpen, de glazen containers zijn van VVB en de kleding is beschikbaar gesteld door Moniek Miedema. Dokkumwagen 1
Dokkumwagen 2

Raadsverkiezingen