Gemeente Edam-Volendam

Onderzoek naar tevredenheid onder cliënten Wmo

De gemeente Edam-Volendam biedt ondersteuning aan mensen met (lichamelijke) beperkingen. Deze ondersteuning verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een scootmobiel of rolstoel nodig om zich te kunnen verplaatsen. Anderen hebben hulp nodig om het huishouden te voeren.

De gemeente levert deze ondersteuning in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente vindt het belangrijk om te weten wat mensen van de ondersteuning vinden en wat er beter kan. Daarom voert de gemeente een onderzoek uit.

Het onderzoek vindt plaats door middel van een schriftelijke vragenlijst waarin vragen worden gesteld over verschillende aspecten van de ondersteuning. De enquête zal medio februari worden verstuurd aan ongeveer 600 willekeurig gekozen cliënten. Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Naar verwachting zullen rond de zomer de uitkomsten van het onderzoek bekend worden gemaakt.

Wij hopen dat u, als u een vragenlijst ontvangt, de tijd zult nemen deze in te vullen en in te sturen. De gemeente heeft immers de mening van de cliënten nodig om de dienstverlening zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeften.

Voor meer informatie over het onderzoek of voor vragen over ondersteuning kunt u terecht bij het Wmo-loket van de gemeente Edam-Volendam. Het loket is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag van 13.30 tot 16.00 uur. Tijdens de overige uren zijn de medewerkers telefonisch tot 16.00 uur bereikbaar op telefoonnummer (0299) 398 345.