Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

'Niet onevenredig bezuinigen in Limburg'
Gezamenlijk persbericht van de Provincie Limburg en de Vereniging Limburgse Gemeenten (VLG): De Provincie Limburg en de Vereniging Limburgse Gemeenten (VLG) vinden dat bezuinigingen van het Rijk Limburg niet onevenredig mogen treffen. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring van Provincie en VLG.

Bestuurlijk Limburg heeft medio vorig jaar aan de Tweede Kamer een investeringsagenda gepresenteerd. Doel van deze agenda is om de Limburgse economie in tien jaar tijd weerbaarder te maken tegen de nukken van de conjunctuur. De geplande investeringen leveren ruim tienduizend extra arbeidsplaatsen op.

De Limburgse investeringsagenda levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van rijksdoelen, ook als antwoord op de gevolgen van de economische crisis. Bezuinigingen en herverdeling van middelen mogen Limburg niet onevenredig treffen. Provincie en VLG bundelen hun krachten om de landelijke discussie te beïnvloeden in een voor Limburg positieve richting.

,,Vanzelfsprekend zijn wij bereid om een bijdrage te leveren aan een landelijke oplossing van financiële en economische problemen, zo reageren GS en de VLG. ,,Maar wat ons betreft kunnen we dat het best en meest doelmatig doen vanuit een sterke regionale aanpak. Daarbij zullen we zelf goed kijken naar onze taakverdeling, zodat we de middelen zo efficiënt mogelijk inzetten. Waar het om gaat is dat we in staat blijven om de Limburgse agenda uit te voeren en Limburgse maatschappelijke opgaven (regionaal vestigingsklimaat, gevolgen demografische ontwikkelingen) krachtig op te pakken. De middelen die we hard nodig hebben, moeten behouden blijven voor Limburg. Het mag niet zo zijn dat deze middelen wegvloeien ten gunste van Randstedelijke regios, die vanzelf al een sterkere positie hebben. Er mag geen sprake zijn van een disproportionele verdeling van middelen.

12-2-2010 11:06