Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 12-02-2010

Inbrekers overlopen

RUINERWOLD Een 41-jarige vrouw uit Ruinerwold werd donderdagavond onaangenaam verrast. Toen zij s avonds terugkeerde bij haar woning aan de Kraloo stonden er twee mannen met een bivakmuts op hun hoofd achter de woning. Toen zij de mannen aansprak kreeg zij een klap in haar gezicht en gingen de beide mannen er te voet vandoor. Even verderop stapten de mannen in een auto en reden weg. De politie onderzoekt de zaak. (2010008962)

Winkeldieven aangehouden

HOOGEVEEN Donderdagmiddag is een 61-jarige vrouw uit Balkbrug aangehouden. De vrouw had bij een winkel aan de Markt sigaretten en een fles alcoholische drank meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en alarmeerde de politie. De vrouw is aangehouden. Zij heeft een boete van 150,- euro ontvangen. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2010008865)

MEPPEL Donderdagmiddag zijn een 39-jarige man en een 37-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Het tweetal probeerde bij een winkel aan de Grote Akkerstraat een grote hoeveelheid tandpasta te stelen. Het winkelpersoneel zag dat er grote hoeveelheden tubes tandpasta verdwenen onder de rok van de vrouw en hield het tweetal staande. Beiden zijn overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt. (2010008873)

Jeugdige winkeldieven aangehouden

HOOGEVEEN Een 12-jarige jongen uit Hoogeveen is donderdagmiddag aangehouden. De jongen had in een winkel aan De Weide kleine flesjes drank in zijn jaszak gestopt en wilde zonder te betalen de winkel uit lopen. Het winkelpersoneel zag dit en sprak de jongen hierop aan. De jongen is later overgedragen aan de politie. Hij gaat een HALT-traject in. (2010008909)

MEPPEL Donderdagmiddag betrapte het personeel van een winkel aan de Grote Akkerstraat een 12-jarige jongen uit Staphorst op diefstal. De jongen had snoep en een flesje drinken meegenomen zonder te betalen. Het winkelpersoneel zag dit en sprak de jongen hierop aan. De politie heeft de jongen aangehouden en meegenomen naar het bureau. De jongen gaat een HALT-traject in. (2010008920)

Automobiliste botst tegen bomen

SCHOONOORD Donderdagmiddag is een 25-jarige automobiliste uit Emmen met haar auto tegen enkele bomen gebotst. De vrouw reed op de Slenerweg toen zij een bestelbusje wilde inhalen. Bij het terugsturen naar de rechterrijbaan raakte haar auto in de slip en botste tegen twee bomen aan de linkerkant van de weg. De vrouw is met nek- en rugklachten en letsel aan haar been overgebracht naar het Scheperziekenhuis te Emmen. (2010008876)

Beschonken bestuurder aangehouden

ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een 40-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De bestuurder had getankt bij een tankstation aan de A28 ter hoogte van Assen. Andere bezoekers van het tankstation hadden het vermoeden dat de man gedronken had en alarmeerde de politie. De man is vervolgens ter hoogte van Beilen aan de kant gezet. Bij de ademanalyse blies hij 405 ug/l (0,93 promille). De man is aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt. (2010008903)

Politie zoekt getuigen overval op snackbar

EMMEN Zaterdagavond 7 februari jl. is een snackbar aan de Boslaan overvallen door twee onbekende personen. De politie kreeg rond 20.30 uur een melding binnen van een overval op een snackbar aan de Boslaan. Naast de eigenaresse waren er drie klanten in het pand aanwezig. Op een gegeven ogenblik stormden twee onbekende personen de snackbar binnen en eisten geld. De personen dreigden daarbij met wapen. Een onbekend geldbedrag werd weggenomen en de daders vluchten de snackbar uit. Niemand raakte gewond. De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. De politie is specifiek op zoek naar een man welke ten tijde van de overval of net daarna een brief heeft gepost in de buurt van de snackbar. Hij kwam uit de richting van de kerk, welke gevestigd is op de Schanswal/Boslaan, en liep in de richting van de snackbar. Bent u of kent u deze man of heeft u andere informatie over deze overval leg dan contact met de politie via 0900 88 44 of anoniem via 0800 7000. (2010007838)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.