Gemeente Enkhuizen

Gemeente Enkhuizen feliciteert Incotec met het behalen van de Ondernemingsprijs Westfriesland Mr 2009

Het was weer een volle bak in schouwburg Het Park tijdens het Westfries Ondernemersgala. Negenhonderd ondernemers en overheidsvertegenwoordigers waren op donderdagavond 11 februari getuige van de uitreiking van drie toonaangevende regionale prijzen: de Ondernemingsprijs Westfriesland Mr prijs, de Westfriese Runner Up prijs en de Westfriese MVO prijs. Laatstgenoemde prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Ondernemingsprijs Westfriesland Mr.
De directie van Incotec uit Enkhuizen ontving uit handen van de nieuwe juryvoorzitter, oud gedeputeerde Hans Schipper, de Ondernemingsprijs Westfriesland Mr 2009. Incotec richt zich op het ontwikkelen van behandelingen ter verbetering van de kwaliteit van zaaizaad. Wereldwijd zijn er circa 300 personen werkzaam voor de onderneming, in de regio werken er om en nabij de 180 personen voor Incotec. De jury benadrukte de onschatbare waarde van de kwalitatief hoogwaardige arbeidsplaatsen die het bedrijf biedt en de daarmee samenhangende aanzuigende werking van hoog opgeleid arbeidspotentieel naar de regio Westfriesland. Ook de voor deze tijd zeker ongekende groeicijfers overtuigden de jury, in 2009 kende het bedrijf een groei van 25 %. De jury roemde het hoge innovatieve vermogen van Incotec. Incotec neemt de eretitel Westfriese Onderneming van het jaar over van Van der Laan uit Zwaag. De Westfriesland Mr prijs werd dit jaar voor de negentiende maal toegekend. De Westfriese Runner Up prijs werd toegekend aan de jonge directie van het veelbelovende bedrijf CG Selecties uit Hoogkarspel. De directie van Schipper Kozijnen ontving de eerste Westfriese MVO prijs uit handen van Leo Timmers, directeur Rabobank Midden Westfriesland.

Westfries Ondernemersgala
De drie prijsuitreikingen werden afgewisseld met fragmenten uit de musical Chicago. Musicalproducent Mark Vijn uit Hoorn bracht dit theaterseizoen de spraakmakende musical naar ons land met sterren als Joke de Kruijff, Mariska van Kolck, Doris Baaten, Peter Lusse en Thom Hoffman. De veelzijdige Thom Hoffman nam ook de presentatie van het Westfries Ondernemersgala voor zijn rekening.

Over de prijzen
De Ondernemingsprijs Westfriesland Mr wordt uitgereikt op initiatief van de Stichting
Ondernemersgala Westfriesland. De prijs is bestemd voor toonaangevende bedrijven die langer dan tien jaar bestaan. De Westfriese Runner Up prijs wordt beschikbaar gesteld door de Westfriese Bedrijvengroep. Jonge, aanstormende ondernemingen die korter dan tien jaar bestaan vormen de doelgroep van de Westfriese Runner Up prijs. De Westfriese MVO prijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. De prijs is een gezamenlijk initiatief van de Westfriese Rabobanken en Stichting Ondernemersgala Westfriesland. Doel van de prijs is de bewustwording van maatschappelijk verantwoord ondernemen onder Westfriese Ondernemers te vergroten.

Organisatie
Het Westfries Ondernemersgala is in bijna twee decennia uitgegroeid tot het grootste betaalde netwerkevenementen boven het Noordzeekanaal. Het jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door Stichting Ondernemersgala Westfriesland. Cordinatie van het Westfries Ondernemersgala is in handen van Judith Albers van Au Boulot Cordinatie uit Enkhuizen. Het Westfries Ondernemersgala wordt mede mogelijk gemaakt door de Westfriese Rabobanken.