Gemeente Nijkerk


Nieuwe indeling Nijkerkse markt
vanaf vrijdag 12 februari 2010

Vanaf vrijdag 12 februari 2010 gaat de vernieuwde indeling van het marktplein in het centrum van Nijkerk in. De markt is wekelijks op vrijdag van 12.00 uur van 18.00 uur, locatie Plein/Kolkstraat. De nieuwe indeling vergroot de marktbeleving doordat de kramen naar buiten gericht zijn.

De Nijkerkse markt wordt goed bezocht en goed gewaardeerd door haar bezoekers. Toch is er altijd ruimte voor verbetering. De bereikbaarheid van het marktplein voor de hulpdiensten voldeed niet aan de veiligheidseisen zoals opgesteld door de brandweer. Het college stelde daarom een vernieuwde indeling van het marktplein voor om zowel de aantrekkelijkheid als de veiligheid van de markt te vergroten.

Markt en de gezellige terrassen één geheel
Hoe ziet de vernieuwde indeling van het marktplein er uit? De marktkramen worden naar buiten gericht zodat er meer interactie ontstaat tussen de gezellige terrassen en de markt. De bezoekers lopen dan langs de terrassen en langs de voorzijde van de kramen. De autos en goederen van de marktkooplui worden meer uit het zicht op het binnenterrein geplaatst.

Ook is er opnieuw gekeken naar het waarborgen van de veiligheid. Hulpdiensten kunnen door deze nieuwe indeling nog beter de kramen, winkels en panden op het plein goed bereiken (zie kaartje voor indeling en looproutes).

Indeling markt m.i.v. 12 februari 2010>>