Gemeente Almelo

Jury maakt vrijdag 12 februari keuze architect nieuwe Stadhuis bekend

8 februari 2010 - Het ontwerp van Kraaijvanger Urbis met de raads- en trouwzaal als `zwaluwnesten' aan weerzijden van de publiekshal of het ontwerp van Meyer en Van Schooten met de royale binnentuinen die door monumentale trappen met elkaar verbonden zijn? Vrijdagmiddag 12 februari maakt burgemeester Hermans-Vloedbeld als voorzitter van de jury de winnaar van de aanbesteding voor het nieuwe Stadhuis bekend.

Op vrijdag 12 februari besluit het college van burgemeester en wethouders of zij de voordracht van de jury volgt en de opdracht gunt aan het door de jury voorgestelde architectenbureau. De jury heeft bij haar oordeel de adviezen meegenomen van onder meer inwoners, de Kinderjury, de raadsfracties en de ondernemingsraad.

Vrijdag 12 februari maakt de jury winnaar bekend architectenselectie nieuw Stadhuis
De jury neemt in haar oordeel de adviezen mee van onder meer inwoners,

de Kinderjury, de raadsfracties en de ondernemingsraad (FOTO Rikkert Harink)

Efficiënt en duurzaam
De twee ontwerpen voor het nieuwe Stadhuis waren vanaf 22 januari ruim twee weken lang te bekijken in de stadsbibliotheek. Het nieuwe Stadhuis telt straks 17.800 m2 en is meer dan alleen een efficiënt en duurzaam kantoorgebouw voor bestuurders en ambtenaren. Zo zijn er ruimtes voor ontvangsten, zijn vergaderruimten multifunctioneel en heeft de publiekshal eveneens de functie van burgerzaal. Het nieuwe Stadhuis biedt straks ook plaats aan winkels en horeca en onder meer een ondergrondse parkeergarage. Inwoners en bezoekers van het Stadhuis kunnen in de toekomst bovendien genieten van de prachtige binnentuin aan het Kloosterhof.

Start bouw medio 2012
De winnende architect zal zijn schetsontwerp gaan uitwerken naar een voorlopig ontwerp. Daarna volgt de fase van het definitief- en technisch ontwerp en de bestekfase. De start van de bouw van het nieuwe Stadhuis staat gepland voor medio 2012.