RTL Group

Marianne Timmer deskundige bij 'RTL Boulevard' tijdens winterspelen

Drievoudig Olympisch kampioene Marianne Timmer wordt Vancouver-deskundige in RTL Boulevard. De schaatster van de Control-ploeg schuift vanaf vrijdag 12 februari dagelijks aan in de studio van het RTL 4-programma. Twee weken lang geeft zij haar commentaar op actuele gebeurtenissen en prestaties in Vancouver, vertelt ze wat haar mooiste belevenissen op de Olympische Winterspelen zijn en brengt ze de laatste ijskoude nieuwtjes.

Na een ongelukkige val op 13 november 2009, waarbij Marianne haar hielbeen op meerdere plaatsen brak, zag de meervoudig Olympisch kampioene haar kansen op Olympische deelname in Vancouver vervliegen. Ze herstelde sneller dan gedacht maar net niet snel genoeg om zich tijdens het skate-off alsnog te plaatsen.

Naast drie keer Olympisch goud (2x Nagano 1998, 1x 2006 Turijn) werd Marianne Timmer tien keer Nederlands sprintkampioen. Op de Nederlandse afstandskampioenschappen haalde ze in totaal 13 gouden, 14 zilveren en 3 bronzen medailles op de 500, 1000 en 1500 meter. In 2004 werd Timmer in Nagano de eerste Nederlandse wereldkampioene sprint ooit.

Albert Verlinde: Marianne is een van de grootste sporthelden die we hebben en ik ben blij dat zon sport-ster dagelijks aan onze desk plaats wil nemen. Zij kent de schaatswereld als geen ander en is nog ontzettend aardig ook, wat willen we nog meer.

Marianne Timmer: Ontzettend goed dat RTL Boulevard op haar manier aandacht gaat besteden aan de Olympische Winterspelen; dat spreekt mij wel aan. Ik heb er zin in om dagelijks aan te schuiven en mijn bijdrage te leveren.

Uitzending: RTL 4, elke werkdag vanaf 18.30 uur.
---

Noot aan de redactie: nieuw fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel. 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.