Politie Utrecht

Persberichten district stad Utrecht, 08.30 uur

Utrecht, 31-12-2009

Gewapende overval

UTRECHT Woensdagmorgen vond op een winkel aan de Kanaalstaat een gewapende overval plaats.

Rond 09.45 uur kwam een jongen de winkel binnen. De jongen had zijn gezicht bedekt en liep direct in de richting van de kassa. Onder bedreiging van een mes moest een 62-jarige medewerkerster geld afgeven. Na de overval rende de overvaller weg in de richting van de Laan van nieuw Guinea. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district stad Utrecht, tel.: 0900 88 44.

Rijden met ingevorderd rijbewijs

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 december een man aangehouden omdat hij met een ingevorderd rijbewijs reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto op de Bevinlaan rijden. De bestuurder werd aan de kant gezet en gecontroleerd. Uit de controle bleek dat het rijbewijs van de 24-jarige man uit Utrecht was ingevorderd. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Boven Zevenwouden vond woensdagmiddag een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 62-jarige man uit Utrecht stond omstreeks 18.05 uur te pinnen bij een automaat aan de Boven Zevenwouden. Op het moment dat de man zijn geld uit de automaat wilde halen, stond er plotseling een andere man naast hem. De andere man greep snel het geld uit de automaat en liet het slachtoffer zonder geld achter bij de pinautomaat. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district stad Utrecht, tel.:0900 88 44.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 december twee personen aangehouden omdat zij verdacht werden van een inbraak.

Omstreeks 04.25 uur werd de politie gestuurd naar een pand aan de Varkenmarkt. Ter plaatse zagen agenten dat een aantal ruitjes bij een toegangsdeur waren vernield. De toegangsdeur stond ook open. De agenten gingen het pand in en doorzochten dit op verdachten. In het pand werden twee personen, een 20-jarige vrouw uit Utrecht en een 30-jarige man uit Utrecht, aangetroffen. Beiden werden aangehouden. De politie onderzoekt nog wat de betrokkenheid van de twee verdachten is.