Politie Twente

Persbericht Politie Twente 31 december 2009

Ernstige mishandeling met honkbalknuppel

Almelo

Woensdagavond de 30e december werd omstreeks 23.20 uur een vechtpartij gemeld bij Mc Donalds op de Woonboulevard in Almelo. Bleek dat een 21-jarige Weerselose en haar 17-jarige broer ook uit Weerselo, klappen hadden gehad met een honkbalknuppel. Een en ander was gedaan door een jongen die samen met een andere jongen problemen had gezocht met broer en zus en de vriend van de zus, een 22-jarige Almeloer.

De drie hadden bij Mc Donalds binnen gezeten toen er twee jongens binnen kwamen, om onduidelijke reden is er een woordenwisseling tussen de drie en de twee jongens ontstaan waarbij ook wat trek en duwwerk had plaatsgevonden. De drie waren daarop naar buiten gegaan om in de auto te vertrekken. De twee jongens kwamen achter hen aan en plotseling had in eerste instantie de 21-jarige een klap op haar rug gekregen met een honkbalknuppel waarop ze snel teruggerend was naar Mc Donalds om de politie te laten bellen. Toen ze binnen was zag ze ook haar broer en haar vriend aankomen en haar broer had een aantal behoorlijke verwondingen aan zijn hoofd. Hij was door een van de twee jongens met de honkbalknuppel op zijn hoofd geslagen. De twee waren daarop in een auto gestapt en met gedoofde lichten weggereden. Het slachtoffer is terplaatse door personeel van een ambulance aan zijn verwondingen geholpen. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets meer over de twee daders kunnen vertellen. Het gaat om twee jongens waarvan een vermoedelijk van Marokkaanse afkomst is. Deze laatste heeft waarschijnlijk met een goudkleurige honkbalknuppel broer en zus geslagen. Hij was gekleed in een groen parka jas met gele biezen op de zakken. Verder is hij ongeveer 1m 80 groot, heeft een kaal hoofd dan wel erg kort haar en hij droeg een bril. De tweede jongen was ietwat gezet en blank. Hij had half lang donker achterovergekamd haar en droeg een zwarte jas met een bontkraag.