Politie Gelderland-Zuid

Meld misstanden rondom oud en nieuw

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 31-12-2009 o Wanneer u deze laatste avond in 2009 of tijdens de komende jaarwisseling iets ziet gebeuren dat niet door de beugel kan, aarzel dan niet en meld het ons! Dit kan niet alleen telefonisch, maar ook door uw fotos of filmpjes te uploaden op de politiesite. Hieronder staat bij wie u wanneer terecht kunt met uw informatie.

Heeft u beeldmateriaal waarop bijvoorbeeld te zien is hoe iemand een auto in brand steekt, vuurwerk in brievenbus gooit of een bushokje naar de filistijnen helpt? Dan kunt u die via het uploadformulier aan ons sturen. Hiermee helpt u de politie bij het opsporen en vervolgen van de daders.

Bel 112 als...
... er haast bij is. Dus als u bijvoorbeeld:

* een ongeluk ziet gebeuren;

* slachtoffer bent van een misdrijf;

* iemand een bushokje ziet vernielen;

* iemand een auto in brand ziet steken.

Uw telefoontje komt dan in de meldkamer terecht. Die zorgt ervoor dat de benodigde hulpdiensten zo snel mogelijk op weg gaan.

Bel 0900-8844 als...
u iets verdachts wilt melden. Dus wanneer u bijvoorbeeld:
* vermoedt dat uw buurtbewoner illegaal vuurwerk heeft opgeslagen;
* merkt dat er kerstbomen of houtpallets in een kelderbox worden verzameld.

Het gaat dan om minder spoedeisende zaken. De politie beoordeelt uw telefoontje en gaat ermee aan de slag. Dit gebeurt niet altijd dezelfde dag.

Anoniem iets melden
Blijft u liever anoniem, dan belt u de tiplijn M. (Meld misdaad anoniem) op 0800-7000. Bij spoed wordt u doorgeschakeld naar de meldkamer.

(1)

Laatst gewijzigd 31-12-2009 13:31 | © Regio Gelderland-Zuid |