Gemeente Berkelland


Wegafsluiting voor herinrichting Prins Bernhardstraat en Meijersweg in Neede

De aannemer Lansink uit Saasveld is bezig met de voorbereiding van de herinrichting van de Prins Bernhardstraat en Meijersweg in Neede. De gemeente gaat deze week en de eerste week van volgend jaar een deel van de bomen kappen en snoeien. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd. Hiervoor sluit de gemeente wegen af en leidt het bestemmingsverkeer om. Afhankelijk van het weer verwacht de gemeente de werkzaamheden uiterlijk in juli 2010 af te kunnen ronden.

Riool

De gemeente gaat deze week en in het eerste week van 2010 bomen verwijderen. In plaats hiervan worden in het najaar nieuwe bomen geplant. Verder wordt de Meijersweg van kruising tot kruising opgebroken. Direct na het vervangen van het riool wordt de weg weer dichtgemaakt met een puinverharding.

Betere uitstraling

De bestaande asfaltverharding wordt vervangen voor een klinkerbestrating. Dit heeft een betere uitstraling van een woonstraat. Ook de verlichting in de straat wordt hierop aangepast.

Om de bereikbaarheid van de Meijersweg zo optimaal mogelijk te houden, wordt het werk opgedeeld in wegvakken. De genoemde wegvakken worden alleen voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Alle woningen, bedrijven en winkels blijven bereikbaar voor voetgangers.

De werkvolgorde van wegafsluitingen is als volgt:

Fase 1 : Snoeien en rooien van de bomen aan de Meijersweg

Fase 2 : Prins Bernhardstraat tot aan de Meijersweg

Fase 3 : Meijersweg vanaf de Pr Bernhardstraat tot aan de Rozenkamp

Fase 4 : Meijersweg vanaf de Rozenkamp tot aan de Prinses Marijkestraat

Fase 5 : Meijersweg vanaf de Prinses Marijkestraat tot aan de Oranjelaan

Fase 6 : Meijersweg vanaf Pr Bernhardstraat tot aan Meijersveldweg

Fase 7 : Meijersweg vanaf Meijersveldweg tot aan de Haaksbergseweg