Ingezonden persbericht


Persbericht

Elektrisch vervoerder en klimaatstraat slaan handen ineen.

De Utrechtsestraat, eerste klimaatstraat van Nederland, en 100% elektrisch vervoerder 020Stadsdistributie.nl streven gezamenlijk naar de realisatie van de befaamde 'one stop - one drop delivery' in deze straat. Een eerste stap die een grote vooruitgang op het gebied van milieu alsmede distributie en infrastructuur voor Amsterdam teweeg zou kunnen brengen.

Met het 'one stop - one drop delivery' methode lossen alle verschillende toeleveranciers van de winkeliers in de Utrechtsestraat hun goederen op het centrale punt op het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat. Vanuit daar worden de ondernemers desgewenst nog maar één keer per dag of één tot twee keer per week beleverd. 020Stadsdistributie.nl en de Utrechtsestraat zijn gezamenlijk met zowel de ondernemers als toeleveranciers momenteel in gesprek om deze methode daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Sinds begin 2009 is de Utrechtsestraat in Amsterdam de eerste klimaatstraat van Nederland. Dit betekent dat deze winkelstraat er alles aan doet om de straat zo milieuvriendelijk krijgen en te houden, zowel voor het winkelend publiek als in de winkels zelf. "Dat 020Stadsdistributie.nl onze straat bevoorraad door middel van elektrisch vervoer, past helemaal in het plaatje dat wij als straat willen uistralen", aldus Nel de Jager, winkelstraatmanager van de Utrechtsestraat.

020Stadsdistributie.nl is de eerste vervoerder in Nederland die fijnmazige distributie door middel van elektrisch vervoer doet. Deze vorm van fijnmazige distributie is de meest schone vervoervorm die er bestaat. De 100% elektrische vervoersmiddelen zijn uitgerust met een cryogene koeling en kunnen een temperatuur van -29 graden halen. Dit maakt deze voertuigen naast droge waren, uitermate geschikt voor koel- en vriestransport.



Ingezonden persbericht