Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 9 december 2009

Gratis Winterconcert brengt mensen samen rond donkere feestdagen

Het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van de jonge dirigent Adrian Prabava geeft op 21 december a.s. om 14.30 uur een gratis Winterconcert. In samenwerking met Coalitie Erbij organiseert het orkest deze feestelijke middag in het Concertgebouw voor mensen die niet in staat zijn zelf een concert te bezoeken en voor wie de kerstdagen veelal een eenzame tijd is. Ook is er een groot aantal vrijwilligers en mantelzorgers uitgenodigd. Op het programma staan werken van familie Strauss en Leonard Bernstein.

Het Winterconcert is een jaarlijkse traditie van Nederlands Philharmonisch Orkest. Dit jaar wordt het concert voor het eerst gegeven in de mooiste concertzaal van Nederland. Er zijn mensen uit heel Nederland uitgenodigd in samenwerking met de onlangs opgerichte Coalitie Erbij. In deze coalitie hebben maatschappelijke organisaties en maatschappelijk betrokken ondernemingen zich verenigd om samen op een slagvaardige wijze de eenzaamheid in Nederland tegen te gaan. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 Nederlanders sterk eenzaam is. Het treft alle geledingen van de maatschappij en ook verschillende leeftijdsgroepen.

Het animo voor het Winterconcert is groot. Er zijn nu al meer aanmeldingen dan plaatsen. Na afloop van het concert kunnen de bezoekers de musici ontmoeten in de foyers van het Concertgebouw. Het concert sluit aan bij de missie van het orkest om met NedPhO GO! mensen samen te brengen en de drempel tot het orkest te verlagen.

Nederlands Philharmonisch Orkest o.l.v. Adrian Prabava Maandag 21 december, 14.30 uur
Concertgebouw, Amsterdam

NedPhO GO! wordt ondersteund door de Gemeente Amsterdam.