Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Naarden, december 2009

Duitse verzekeraar gaat in 2010 van start op
de Nederlandse markt

ROLAND ­ nieuwe rechtsbijstandverzekeraar met nieuwe verzekering voor de zakelijke markt

In januari 2010 opent de Nederlandse vestiging van de Duitse rechtsbijstandverzekeraar ROLAND Rechtsschutz-Versicherungs-AG. ROLAND Nederland start op de Nederlandse markt met de verkoop van de Strafrechtverzekering Zakelijk - een strafrechtverzekering voor ondernemingen. Hiermee is Nederland een compleet nieuw verzekeringsproduct rijker. ROLAND richt zich met dit nieuwe product op het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) en het grootbedrijf.

Keuzevrijheid bij strafzaken

ROLAND Rechtsschutz-Versicherungs-AG is een vooraanstaande specialist in rechtsbijstand. De onderneming is bekend om haar innovatieve oplossingen en onderscheidt zich mede daardoor van de huidige rechtsbijstandconcepten in Nederland. De ROLAND-producten kenmerken zich vooral door de vrije keuze van de advocaat. ­ het is dus geen naturaverzekering zoals in Nederland gangbaar is. Ondernemingen die te maken krijgen met straf- of tuchtzaken kunnen zelf een advocaat (en daarmee de best denkbare, oprecht betrokken verdediging) kiezen en alle advocaat- en andere kosten worden tot een vooraf vastgesteld maximum rechtstreeks door ROLAND Nederland aan de advocaat betaald.

Producten voor de zakelijke markt

ROLAND richt zich in eerste instantie alleen met de Strafrechtverzekering Zakelijk op de zakelijke markt. In de toekomst wordt het zakelijk productassortiment uitgebreid.


1/3

Noot voor redacties

Vorsitzender des Aufsichtsrats: Bei Rückfragen wenden Sie sich bitte an ROLAND·RECHTSSCHUTZ Dr. Frank Keuper ROLAND Rechtsschutz-Versicherungs-AG 24-Stunden-ServiceLine: 0221 8277-500 Vorstand: Dr. Andrea Timmesfeld ROLAND Rechtsschutz-Versicherungs-AG Gerhard Horrion, Vorsitzender Deutz-Kalker Str. 46 · 50679 Köln Postanschrift: 50664 Köln Roland Schlitt, Dr. Ulrich Scholten Telefon: 0221 8277-1590 Hausanschrift: Deutz-Kalker Str. 46 · 50679 Köln Sitz der Gesellschaft: Köln Telefax: 0221 8277-1589 Telefon: 0221 8277-500 · Telefax: 0221 8277-460 Handelsregister Köln HRB 2164 www.roland-rechtsschutz.de www.roland-rechtsschutz.de USt-IdNr.: DE 122661508 andrea.timmesfeld@roland-rechtsschutz.de service@roland-rechtsschutz.de

Mevrouw Bettina Hesse is bij ROLAND Rechtsschutz-Versicherungs-AG Managing Director voor Industrial Risks & Foreign Department en hoofdgevolmachtige voor Nederland. Als directeur van de Nederlandse vestiging is Alexander van Loon aangetrokken, die eerder bij Nationale-Nederlanden, AXA Nederland en ONVZ werkzaam was. Meer informatie vindt u op www.roland-rechtsbijstand.nl.

ROLAND concern

De maatschappijen van het ROLAND-concern behoren tot de toonaangevende aanbieders van diensten op het gebied van rechtsbijstand, procesfinanciering, reis- en kredietbrieven en assistance. Het concern heeft 1.300 medewerkers, bruto premie-inkomsten van 295 miljoen euro en omzetresultaten en overige opbrengsten ter hoogte van 37,6 miljoen euro.

Business units en productprogramma's:
ROLAND Rechtsbijstand: werd opgericht in 1957 en behoort inmiddels tot de toonaangevende Duitse aanbieders; oplossingen voor rechtsbijstand voor particuliere, MKB en groot zakelijke klanten. ROLAND reis- en kredietbrieven: Op twee na de grootste Duitse aanbieder van reis- en kredietbrieven; innovatieve reis- en kredietbriefpakketten en ingesloten reis- en kredietbrieven. Jurpartner rechtsbijstand: biedt als tweede optie voor rechtsbijstand binnen het concern een voordelige verzekering voor particuliere klanten. ROLAND assistance: assistance voor voertuigen, assistance voor personen, assistance voor onroerend goed en servicetelefonie. ROLAND procesfinanciering: financiert processen in ruil voor winstdeling.

De verkoop van de ROLAND-producten verloopt via partnerbedrijven zoals: AXA Versicherungen, Barmenia Versicherungen, Basler Versicherungen, Deutscher Ring Versicherungen, Feuersozietät Berlin Brandenburg Versicherung AG, Gothaer Versicherungen, Öffentliche Versicherung Braunschweig en OVB Vermögensberatung AG.

De naam ROLAND is ontleend aan ridder Roland die in de 8e eeuw diende aan het hof van keizer Karel de Grote. Roland was een onverstoorbare vechter voor het recht. Als gedenkteken voor gerechtigheid staat in vele Europese steden dan ook een beeld van ridder Roland. Het door Unesco op de lijst van werelderfgoeden geplaatste beeld in Bremen dat uit 1401 stamt, is het bekendste.



Ingezonden persbericht