Ingezonden persbericht


Visa voorspelt drukste winkeldag van het jaar
Iedere minuut meer dan 18.000 transacties met een Visa betaalkaart

Maandag, 21 december 2009: Visa Europa verwacht dat alle aankooprecords komende woensdag 23 december worden gebroken wanneer consumenten op pad gaan voor de laatste kerstaankopen. Visa verwacht woensdag ruim 27 miljoen transacties af te handelen met een totale waarde van ongeveer ¤ 1.4 miljard. Dit is een groei vaan ongeveer 10% vergeleken met vorig jaar. Het drukste moment waarbinnen de meeste transacties plaatsvinden vindt naar alle waarschijnlijkheid plaats op donderdagochtend 24 december tussen elf en twaalf uur. De betaalkaartenorganisatie denkt dan ruim 850 transacties per seconde te moeten verwerken, vergeleken met 731 in 2008.Het uitgavenpatroon met Visa betaalkaarten in de eerste twee weken van december lag dit jaar 10% hoger vergeleken me dezelfde periode in 2008.

Michiel Wielhouwer, Visa Europa Country Manager Benelux: 'Onze gegevens laten zien dat consumenten het meeste uitgeven op zowel Visa betaalkaarten in de aanloop naar Kerstmis. Zo zijn ook de records voor online aankopen al gebroken. Online betalingen met Visa zijn met name populair vanwege de specifieke voordelen dit heeft voor de consument.'

Visa baseert haar voorspellingen op de aankoopdata per minuut en gegevens van de kerstaankopen van de afgelopen jaren. Van iedere ¤99,- is ¤1,- binnen Europa uitgegeven met een Visa betaaalkaart waardoor dit een zeer betrouwbare indicator is van het consumenten aankoopgedrag.

Over Visa Europa
Er zijn ruim 360 miljoen debet-, credit- en zakelijke Visa kaarten in omloop in Europa. Deze kaarten zijn gebruikt voor aankopen en geldopnamen ter waarde van ¤ 1,3 triljoen in dee twaalf maanden voorafgaande aan juni 2008. 11,4% Van alle consumentenaankopen in Europa wordt met een Visa kaart gedaan.

Visa Europa is een coöperatie die door 4.600 Europese banken wordt beheerd, welke is verenigd in juli 2004. In oktober 2007 is Visa Europa, door een exclusieve, onherroepelijke en eeuwige licentie, volledig onafhankelijk geworden van het wereldwijde Visa Inc. Als toegewijde Europese organisatie kan Visa snel inspelen op de specifieke marktbehoeften van Europese banken, hun klanten en retailers. Visa kan zo tevens aan de doelstelling van de Europese Commissie voldoen om een echte interne markt voor betalingen te creëren. Visa wordt wereldwijd geaccepteerd. Bovendien is het Visa/Plus betaalautomaatnetwerk één van werelds grootste netwerken dat in meer dan 170 landen toegang biedt tot contant geld in de lokale munteenheid.

Voor meer informatie, kijk op www.visa.nl.

-----------------------------------