Gemeente Sittard-Geleen


Persbericht Gemeente Sittard-Geleen

nr. 197_2009

Geachte redactie op 16 december hebben wij u een persbericht gestuurd over de verkeersmaatregelen die genomen worden op 21 december, tijdens de SBS 6 Kerstparade in Sittard.

Hieronder vindt u aanvullende informatie, die sedertdien beschikbaar is gekomen.

Verkeersmaatregelen tijdens Kerstparade

Extra gehandicaptenparkeerplaatsen

Op 21 december zijn er twee gebieden gereserveerd voor gehandicapten. Het eerste ligt aan de Rijksweg Noord ter hoogte van het voormalige ziekenhuis, het andere is de Schuttestraat in Sittard. Daarnaast kunnen de reguliere gehandicaptenparkeerplaatsen gebruikt worden.

Op de Rijksweg Noord bij autowasserette Beursgens staat een invalidentoilet. Hier is ook ruimte gereserveerd voor gehandicapten die de Kerstparade willen bekijken.

Fietsenstalling

Op het Hub Dassenplein is een extra bewaakte fietsenstalling, die tot 21.30 uur in gebruik is.

Navigatie uit

Bezoekers aan de SBS 6 Kerstparade die via de A2 met de auto komen worden dringend verzocht via afrit 48 (Urmond/Sittard) naar Sittard te rijden. Mochten er ergens opstoppingen zijn, dan wordt dat op de snelweg al aangegeven via tekstkarren.

Het verzoek is om navigatiesystemen uit te zetten.

Pendelbussen

De pendelbussen die rijden tussen het centrum van Sittard en de parkeerplaatsen buiten de stad, rijden van 14.00 uur tot 23.00 uur.

Om parkeerproblemen en opstoppingen te voorkomen, is het verzoek om zo veel mogelijk met de trein of met de fiets te komen. Met de NS zijn afspraken gemaakt over de lengte van de treinen op 21 december.

Bereikbaarheid centrum

Op maandag 21 december zal het centrum van Sittard om 14.00 uur geheel afgesloten worden voor inkomend verkeer. De Elisabeth van Barstraat, de Odasingel en Pres. Kennedysingel zijn wel open, evenals de Wilhelminastraat tot aan de Rijksweg, het Stationsplein en de Parallelweg.

De route moet vanaf 17.00 uur tot 20.00 uur geheel autovrij zijn. Er is vanaf 17.00 uur een afsleepregeling van kracht, waardoor auto's die desondanks op de route staan, weggesleept zullen worden.


---




Gemeente Sittard-Geleen