Gemeente Leeuwarderadeel


Centrum voor Jeugd en Gezin in de Middelsee gemeenten stap dichterbij

21-12-2009 16:06

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in de Middelsee gemeenten is weer een stap dichterbij.

Op woensdag 9 december 2009 tekenden het basisonderwijs, voortgezetonderwijs, peuterspeelzaalwerk, kinderopvang, jongerenwerk, jeugdgezondheidszorg, maatschappelijkwerk, MEE en Bureau Jeugdzorg de intentieverklaring CJG Middelsee. Deze overeenkomst is de basis voor de samenwerking in het Centrum voor Jeugd en Gezin. De vier regiogemeenten, Het Bildt, Leeuwarderadeel, Ferwerderadiel en Menaldumadeel medeondertekenen de intentieverklaring.

De ondertekening vond plaats in Ons Huis in Sint Annaparochie, na afloop de presentatie van het ontwerp van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Dit ontwerp is tot stand gekomen door intensieve samenwerking met alle betrokken partijen. Ook ouders en jongeren is gevraagd wat zij verwachten van het CJG Middelsee.

Het CJG Middelsee wordt geen nieuwe voorziening, maar wordt een aanvulling op de huidige werkwijze. Kinderen, jongeren, professionals en ouders zullen bij het CJG terecht kunnen met allerlei vragen over opgroeien en opvoeden. Hiervoor wordt geen nieuw gebouw geopend, wel wordt de weg naar hulp eenvoudiger gemaakt. Heb je een vraag? Bel of mail het CJG.
De komende maanden worden de laatste voorbereidingen getroffen om in mei 2010 daadwerkelijk van start te gaan met het CJG Middelsee.
---