Diergaarde Blijdorp


---

KinderDIERekteur Luka opent MidwinterZOO in Blijdorp 21-12-2009
Luka Brinkman uit Barendrecht, de nieuwe Blijdorp-kinderdierekteur, opent officieel de MidwinterZOO Blijdorp. Aan haar de eer om de allereerste dieren- en plantenwens in de speciale wensboom te hangen. Ook neemt zij een voorproefje op het dierenvoer dat in het kader van de speurtocht 'DierenDieEten' aan de bezoekers wordt aangeboden.

De vijftien dierentuinen die aangesloten zijn bij de NVD hebben elk hun eigen kinderdierekteur. Die is verbonden aan een specifiek natuurbeschermingsproject waar zij of hij zoveel mogelijk stemmen voor moet zien te winnen. De uiteindelijke winnaar ontvangt een geldbedrag dat besteed wordt aan het project.

Het natuurbehoudsproject waarvoor Luka zich gaat inzetten is een bijzonder project. Al sinds 2003 steunt Diergaarde Blijdorp de dierentuin van Paramaribo met geld, verkregen door Surinaamse avonden in Blijdorp te organiseren, maar ook met kennisuitwisseling. Inmiddels hebben ook andere dierentuinen zich aangesloten zoals Amersfoort, Apenheul en Artis.

STEMMEN: Op dit moment staat Luka nummer één met ruim 2.200 stemmen! Een stem uitbrengen kan via
http://www.kinderdierekteur.nl/dierekteuren2009/blijdorp.php Met Luka's hulp gaan we proberen om meer moderne dierenverblijven te maken in Suriname!